avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare progr vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare progr vizitare minor

daca fostul apare la ore nepotrivite, cand vrea el fara sa se anunte si sa forteze mana aparand la usa, poate fil reclamat la politistul sectorist ca sa i se puna in vedere sa respecte sau daca nu il multumeste programul sa ceara restabilire program vizita?
daca da, ce lege sprijina?
am si eu o problema:am o hot jud prin care mi-a fost incredintat copilul iar tatalui,un program de vizita!in aceasta seara ,era dreptul lui sa o ia insa cum copilul era f bolnav(fiind sub tratament)am refuzat sa i-o dau.....doua ore mai tarziu,apare respectivul cu politia la usa si-mi spune ca dc nu-i dau fata,imi face dosar penal....bineinteles ca i-am dat-o!!!!acum va intreb eu:ce putea sa-mi faca.si dc sunt obligata ca sa dau copilul cat timp e bolnav???multumesc
Daca copilul e bolnav nu sunteti obligata sa respectati programul.
Puteti compensa la o alta data exercitarea acestui drept, prin buna intelegere ( intelegere de comun acord).
Totusi nu inteleg daca era bolnav copilul cum de v-a fortat politia.
In mod normal politia mediaza conflictul in astfel de cazuri.

avocat Claudiu Lascoschi
stimata doamna,
va inteleg perfect, si eu am o situatie asemanatoare...refuza sa intre in domiciliu sa vada copilul dar pretinde doar sa i-l scot la poarta bolnav cum o fi, iar de fiecare data a chemat poliita astfel incat am capatat vreo 30 de plangeri care s-au constituit in doua dosare penale. apoi a venit cu executorul judecatoresc sa-mi ia copilul. am plecat de acasa in ziua aceea cu copilul la spital si m-am internat ambulatoriu.
va spun toate astea ca sa stiti ca daca nu vreti, pana la urma n-are ce sa va faca, totul este sa rezistati dvs. presiunii psihice, caci nu e usor sa ai politie la poarta din doua in doua saptamani, dar pana la urma politistii sunt si ei oameni ca si noi. Mie nu mi-au lua tniciodata apararea, din contra toti sustineau ca el are dreptate, ca e dreptul lui. La mine in hotarare scria ca are dreptul sa viziteze copilul ''la domiciliul mamei SAU al tatalui''. Ca urmare, m-am agatat de acest lucru si de fiecare data cand venea gaseam cate o chichita, astfel incat sa nu las copilul sa plece cu el. Multa lume m-a acuzat ca nu i-l dau, dar lumea n-a stiut niciodata cum era acest copil cand a plecat de la el.
Acum, depinde foarte mult si de ce scrie in hotararea judecatoreasca privitor la programul de vizitare.
Daca are dreptul doar sa ia copilul la domiciliul lui, si vine numai cand ii convine doar ca sa va sicaneze, trebuie s ava inarmati cu probe, martori si multa rabdare si trebuie s ava confectionati probe de genul: ii trimiteti cateva notificari inainte de vizita, in care-l invitati sa respecte programul scris in hotarare. daca nu le da curs, mergeti la sectie si faceti o sesizare cu numar de inregistrare in care descrieti situatia, asta ca sa aveti o proba scrisa in instanta.
Dupa ce strangeti suficiente probe, initiati un alt proces in care sa cereti modificarea programului de vizitare.
Mai sunt multe solutii, pe care le-am gasit si eu in disperare de cauza si fortata de imprejurari.
Daca doriti sa discutam imi puteti scrie pe mail ''mihaelad91@yahoo.com''

Va tin pumnii
Nu stiu daca e bine sa se ajunga la astfel de ,,rezolvari".
E bine sa reusiti sa va intelegeti intrucat daca ii trece prin cap sa-si angajeze avocat, la un moment dat vor aparea probleme penale serioase.
Incercati sa ii respectati dreptul pt ca daca nu procedati asa stresati si copilul si nu e deloc bine asa.

Oricum, atata timp cat copilul e bolnav nu il poate lua, dar altfel nu e bine sa intindeti coarda pt ca se poate ajunge la probleme serioase de ordin penal si chiar nu vad sensul.

Stimata Maria Dinca, mai devreme sau mai tarziu ii va trece prin cap sa plateasca un avocat si chichitele dvs se vor sfarsi.Din punctul meu de vedere nu este cea mai fericita varianta cea pe care o folositi si nici nu cred ca este in interesul suprem al minorului sa procedati in acest fel.

avocat Claudiu Lascoschi
stimate Domnule avocat,
Dvs. aveti dreptate, din cele mai multe puncte de vedere..acestea se aplica in cazuri normale in care se poate discuta cu omul respectiv...insa, din pacate viata nu e asa cum ne dorim noi...sper ca suntem de acord cu totii, ca nici un om normal la cap nu prefera sa stea prin tribunale, insa pentru fostul meu sot e un hobby...si in cazuri din acestea trebuie sa faci fata, nu ai alta optiune...oricum, apreciez sfaturile Dvs. si mi-au folosit la multe probleme la care cautam o solutie...bineinteles, fiecare e liber sa aleaga propria cale, nu spune nimeni ca doamna in cauza trebuie sa faca ca mine...

Alte discuții în legătură

Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are tatal pe care nu il cunoaste? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)
Situatie incerta Andeeea Andeeea Ma aflu intr-o situatie pe care dv, cei care lucrati in domeniu, cred ca o intalniti in mod frecvent. Sunt o mamica divortata, copilasul avand 2 ani si ... (vezi toată discuția)