avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare progr vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare progr vizitare minor

daca fostul apare la ore nepotrivite, cand vrea el fara sa se anunte si sa forteze mana aparand la usa, poate fil reclamat la politistul sectorist ca sa i se puna in vedere sa respecte sau daca nu il multumeste programul sa ceara restabilire program vizita?
daca da, ce lege sprijina?
buna ziua d-na Dinca Maria!multumesc ptr intelegere si...deopotriva d-lor avocati ca au fost draguti sa ne lamureasca in problema mai sus discutata!!eu trebuie sa OPEREZ FATA SAPT ASTA DE POLIPI....PROBLEMA ESTE CA LA SF SAPT `DEOSEBITUL TREB S-O IA` ca doar este programul stabilit prin instanta......ce este de facut?????multumesc!
Eu vad altfel problema si, in caz ca si vreun politist sau executor o va vedea la fel, e posibil sa aveti probleme serioase!
Daca acel copil e bolnav, verde, cu chef de joaca sau de cearta, cu febra sau are lectii de facut, programul e program si trebuie respectat. Nu scrie in nicio lege si ma indoiesc sa scrie in vreo hotarare ca acel minor se va duce la tata acasa numai in cazul in care nu are febra, nu are lectii, nu are vreo zi a vreunui prieten sau are chef mama.

In cazul in care o operatie nu putea fi programata in afara programului de vizita al tatalui, trebuia sa il n otificati si sa stabiliti de comun acord alta data.
In lipsa unei justificari si a unei alte oferte, incalcarea hotararii este reala.
Parerea mea.
Nu inteleg de ce un tata nu poate sta treaz sa schimbe comprese copilului sau, sa-l tine de mana cu noptile in spital etc.
Daca nu era capabil de astea, instanta nu i-ar fi dat program de vizita.
In rest, in afara de instanta, nu vad de unde dreptul unui parinte sa considere ca celalalt nu merita sa-si vada copilul. A existat caz in care, in baza unui astfel de comportament, CEDO a hotarat ca acel parinte nu urmareste prin astfel de actiuni binele copilului si l-a incredintat celuilalt parinte.
AStfel de procedee repetate se pot solda cu urmari serioase.
NU conteaza, pentru cele aratate de mai sus, care dintre parinti are incredintat copilul si care are program de vizita, nu diferentiez ca e mama sau tata... E dreptul fiecaruia sa-si vada copilul. Si, mai ales, e spre binele copilului. Despre care, putine cuvinte am citit.
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
DianaPur a scris:

buna ziua d-na Dinca Maria!multumesc ptr intelegere si...deopotriva d-lor avocati ca au fost draguti sa ne lamureasca in problema mai sus discutata!!eu trebuie sa OPEREZ FATA SAPT ASTA DE POLIPI....PROBLEMA ESTE CA LA SF SAPT `DEOSEBITUL TREB S-O IA` ca doar este programul stabilit prin instanta......ce este de facut?????multumesc!

Daca minorul are recomandare medicala in sensul ca nu are voie sa iasa din casa nu o poate lua.
Daca e vorba de un tratament situatia e discutabila.
Eu cred ca ar trebui sa consultati verbal un avocat pt a se intelege toate ipotezele cazului.Acest lucru ar presupune sa va intalniti personal cu un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
bine!!!atunci sa discutam serios....copilul treb sa plece de doua ori pe sapt la tata!
cum va explicati faptul ca copilul are grave probl de sanatate...si,,,mai mult!!!de fiecare data i-o dau iar fata mi-e adusa bolnava!!!!!!!!!!de fiecare data ii fac tratament in vederea operatiei(ptr ca ea treb sa fie perfect sanatoasa ptr anestezie...si avand in vedere ca tratamentul dureaza 9-10 zile cand treb s-o operez vine de la tata bolnava iar)!in atare situatie ,,,eu va intreb ce este de facut????cum o voi opera eu,si.....cand(in conditiile cand din deembrie ma chinui si nu reusesc....mai mult...copilul mi-a fost furat o sapt tot pe motivul ca nu i-am dat-o 2 dati...)multumesc!
b]DianaPur a scris:

bine!!!atunci sa discutam serios....

Da' de ce? Pana acu' ati facut mişto?
Doamna, daca numar semnele de mirare si alea de-ntrebare din mesajele dvs. imi dau seama de TONUL cu care discutati dvs. de obicei. Aproape ca-mi vine sa-mi astup urechile numai vazandu-va scrisul.

Si daca ma mai uit si la "deosebitu" pe care l-ati scris pe prima pagina (uitand ca, totusi, cu ăsta v-ati facut copilul) imi vine sa zic: vai de sufletul copilului dvs.! Pentru suflete schiloade nu se gasesc proteze. Iar dumneavoastra, iertati-ma ca v-o spun (nefiindu-va vreo prietena ipocrita) nu faceti altceva. Sufletul copilului aceluia care seamana in parte lui tat-său va "memora" ca fiindu-i direct adresate toate acele momente in care va vine dvs. sa-i ziceti "deosebitului" fir-ar el al dracu' (asa cum le-am memorat si eu de la mama).

De dragul copilul dvs. i-ati dat "deosebitului" vreo cafea pe marginea careia sa discutati civilizat: io-te băi, operam fata saptamana asta si sta la tine toata saptamana urmatoare? V-ati gandit vreodata si la o astfel de varianta in afara de varianta de a gasi tertipuri pentru a mai sari vreuna din zilele de vizita? Ia-ncercati. Fara semne de mirare si de-ntrebare. (adica cu tonul si atitudinea potrivita)

Alte discuții în legătură

Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are tatal pe care nu il cunoaste? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)
Situatie incerta Andeeea Andeeea Ma aflu intr-o situatie pe care dv, cei care lucrati in domeniu, cred ca o intalniti in mod frecvent. Sunt o mamica divortata, copilasul avand 2 ani si ... (vezi toată discuția)