avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pensionar

Buna seara
Sotul meu este pensionar militar ,are o pensie de 1903 lei brut iar net 1705 lei acum mai primeste si o restanta de 41 lei brut din care net 35 lei deci are in total pe cuponul de pensie 1944 lei brut din care 1740 lei net.Intrebarea este : cu acest venit poate sa cumuleze pensia militara cu salariu la stat ? Poate avea un contract de munca pe perioada nedeterminata intr-o unitate bugetara? Ce legi, ordonante, hotarari reglementeaza aceasta situatie. Multumesc.
Cat trebuie sa fie pensia pentru a cumula cu salariu la stat ? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
felicia2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: felicia2010 , utilizator 22:24, 28 Noiembrie 2012
Da, poate cumula pensia cu salariul intr-o institutie bugetara.

Sotul dvs poate incheia orice tip de c.i.m. .. pe durata determinata sau nedeterminata, cu norma intreaga sau cu timp partial .

Situatia sotului dvs este reglementata de art.17 alin.1 din Legea nr.329/2009 , Codul Muncii , precum si de alte acte normative care reglementeaza angajarile in sectorul bugetar.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajarea in sectorul bugetar este foarte greoaie,cu multe hartii si justificare la orice .Revin unde scrie ca se poate cumula pensia militara cu salariu la stat,cat trebuie sa fie pensia,care sunt actele normative care reglementeaza angajarile pensionarilor militari in sectorul bugetar?
Nu exista norme speciale care prevad angajarea pensionarilor militari in sectorul bugetar ..

art. 17 din Legea nr.329/2009
(1) Beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativteritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat. [

Asadar, pensia neta sa nu depaseasca cuantumul salariului mediu brut pe economie care pentru 2012 are o valoare de 2117 lei.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu maxim pensionari angajati in domeniul privat Clitan Clitan Buna ziua, Pentru pensionarii angajati din domeniul privat exista limita de salariu? Stiu ca pentru pensionarii angajatii in institutiile publice castigul ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate pensie- salariu gaby56 gaby56 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma angajej in calitate de consilier juridic pe baza de contract determinat sau nedeterminat la Politia locala, ... (vezi toată discuția)
Calitatea de pensionar si contract de munca intr-o companie de stat(nuclearelecrica) arvat_t arvat_t Am 54 de ani,sunt pensionar militar,pot sa fiu incadrat in munca intr-o societate cu capital de stat,respectiv nuclearelectrica? (vezi toată discuția)