avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta angajare valoare juridica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta angajare valoare juridica

Buna ziua,

As dori sa aflu mai multe infomatii referitor la oferta de angajare si valoarea ei juridica.
Am facut o oferta de angajare in format word (nesemnata si nestampilata de angajator) pin care mentionam conditiile contractuale si solicitam sa mi se comunice o data de incepere a contractului.
In cadrul interviului am mentionat faptul ca disponibilitatea trebuie sa fie imediata pentru preluarea sarcinilor si mi s-a confimat faptul ca este necesar sa discute cu superiorul direct insa contractul pe perioada determinata ii va expira in curand si considera ca poate incepe imediat. Desi am solicitat un raspuns imediat a fost oferit doar telefonic abia a doua zi prin care comunica indisponibilitatea ei de a incepe si de faptul ca in perioada imediat urmatoare va avea o vacanta planificata. Cum aceste aspecte nu au fost mentionate in cadrul interviului (nici de indisponibilitatea persoanei nici de vacanta) oferta de angajare nu mai este valabila.
Care sunt implicatiile (si nu ma refer la cele morale) in acest caz? Angajatorul solicita disponibilitate imediata, candidatul ii confirma, primeste oferta si se schimba datele problemei.
In acelasi timp candidatul nu raspunde pe mail ofertei ci doar telefonic. Desi are toate bunavointa sa o angajeze postul este unul cheie si nu se poate lipsi pe o perioada mai mare de cateva zile de aceasta pozitie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 29 Noiembrie 2012
Oferta de angajare nu este reglementata de niciun text de lege...
Un c.i.m este un act juridic care da nastere la drepturi si obligatii de ambele parti.
Oferta de angajare nu are nicio valoare juridica atata timp cat nu este semnata de catre ambele parti ... Oferta de muncă este documentul care conţine rezultatul negocierii dintre angajator şi viitorul angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea unei oferte de munca de catre angajator gilmobil gilmobil Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care un angajator isi retrage(nu mai onoreaza) oferta facuta unui potential candidat. O ... (vezi toată discuția)
Neonorare oferta angajator Nadia Stirbu Nadia Stirbu Buna seara! Ma confrunt cu următoarea situatie:Din august anul trecut ma aflu in concediu de copil si pentru a beneficia de stimulentul de inserție mi-am ... (vezi toată discuția)
Oferta angajare Eleonora1982 Eleonora1982 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns avizat la speta de mai jos: In cadrul unui proces de recrutare, persoana a primit si semnat ... (vezi toată discuția)