avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neonorare oferta angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neonorare oferta angajator

Buna seara!
Ma confrunt cu următoarea situatie:Din august anul trecut ma aflu in concediu de copil si pentru a beneficia de stimulentul de inserție mi-am căutat de lucru sa ma întorc cu 60 zile inainte dar la o altă firmă nu la cea care am.lucrat înainte să intru în concediu.Lucru care s-a și întâmplat. În urma interviului am fost selectată am semnat o oferta am facut vizita medicală am facut toate demersurile la vechea firma urmând să încep de luni numai ca,vineri cand am sunat sa stabilea detaliile privind începere a activității am fost anunțată ca postul ă fost suspendat.Intrebarea mea este :ce pot face în această situatie?exista vreun temei legal sa cer despăgubiri morale în baza ofertei semnate?Daca da care sunt pasii? Multumesc anticipat!Orice raspuns este binevenit ca nu stiu cui sa ma adresez si nu as dori sa las lucrurile asa sa mai treaca si altcineva printr-o astfel de experienta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 21 Aprilie 2019
Oferta de munca nu are valoare juridica, decat sub aspectul indeplinirii de catre angajator a obligatiei de informare a dv, anterior semnarii cim.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

".... retragerea ofertei de muncă, în situaţia în care aceasta a fost deja acceptată de candidat, are consecinţe exclusiv de ordin material asupra angajatorului, în sensul că acesta va fi obligat să suporte consecinţele retragerii intempestive şi o eventuala plată de daune interese."
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa știu ce se poate face in cazul in care ... Cornelia1221@gmail.com Cornelia1221@gmail.com Buna ziua, Doresc sa știu ce se poate face in cazul in care un angajator își retrage ( nu mai onorează) oferta de angajare făcută unui potențial ... (vezi toată discuția)
Oferta angajare Morticia Adams Morticia Adams Recent am fost contactata de o firma de recrutare pt un post in vanzari, domeniul IT. Dupa lungi discutii am fost programata la un interviu cu ... (vezi toată discuția)
Oferta de angajare Cristina Stoian Cristina Stoian Bună ziua. O firmă pentru care lucrasem, m-a contactat pentru a-mi cere CV-ul, cu care să participe la o licitație pentru un pachet de servicii. Tot ... (vezi toată discuția)