avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... violare corespondenta electronica
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

violare corespondenta electronica

Am uitat deschis mail-ul in calcutatorul de la serviciu si una din colege mi-a citit mail-urile fara acordul meu , apoi a povestit si la alte persoane ceea ce a citit . Fapta ei poate fi sanctionata ?. Mentionez ca am martor pentru ceea ce a facut . Cum ar trebui sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: dia22 , utilizator 18:32, 25 Ianuarie 2013
vă aduc la cunoștință că fostul meu soț a instalat pe computerul de acasă un program care înregistra activitatea pe acel computer obținând astfel parolele la orice cont pe care îl aveam pe net inclusiv discuții private pe messeger.a dus ca probă în dosarul de divorț aceste discuții menite a proba calitatea mea morală îndoielnică. mai mult, a direcționat în propria căsuță de mail corespondența pe care o duceam cu avocata, noi fiind în acea perioadă în proces de divorț.
1. instanța de divorț nu a luat în calcul probele,
2. plângerea penală împotriva lui,depusă la poliție la sfatul avocatului, s-a soldat cu NUP.

prin urmare, sfatul pe care vi-l dau este să nu vă pierdeți vremea cu asemenea personaje care se discreditează singure prin faptele la care se pretează.

ps. sunt siderată că există oameni care nu dau importanță respectului intimității personale, considerând că acesta este un fapt neserios. e, din punctul meu de vedere, un viol.
Multumesc pentru sfat . Nu aveam de gand sa merg asa departe , vroiam doar sa-i pot arata ca fapta ei este destul de grava pentru a fi sanctionata de lege . Asta pentru ca ei , ca si domnului tgeorgescu , nu i se pare ca a gresit asa de rau citind, fara acordul meu , si apoi divulgand si altora lucruri care tin de intimitatea mea .
tgeorgescu a scris:

Daca n-ati barfit pe nimeni in viata dumneavoastra, faceti plangere penala, altfel lasati sa arunce piatra cei care nu au acest pacat. Persoana respectiva se poate apara cu: "a lasat mesajul pe monitor, a plecat de la calculator, mi-au cazut ochii pe ce era pe ecran si din curiozitate l-am citit integral". La un asemenea argument ar fi greu de obtinut daune sau o condamnare, pentru ca n-ar reiesi ca s-ar fi comis o infractiune sau contraventie. Asa ca mai bine decat sa va tocati banii si nervii prin tribunale si sa vi se duca buhul de procesomana, mai bine lasati situatia asa cum este.

Oricum, practica organelor de ancheta e sa nu dea curs unor astfel de necazuri care nici de numele de gainarie nu sunt demne. Chiar oameni carora li s-a spart parola la posta electronica fac plangere degeaba. Daca s-ar da curs acestor plangeri organele de ancheta n-ar mai avea alta treaba decat sa umble dupa spargatori de parole.

Insa daca plangerea initiala este facuta de un avocat cu renume mare,
sau politistul care ancheteaza sau procurorul primeste cadouri ca sa se axeze cu precadere
pe acest caz, lucrurile se pot schimba, asa barfeste lumea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am accesat fara drept contul de e-mail al fostei iubite - ce se intampla daca ma reclama? Sir_Phantom Sir_Phantom Am si eu o intrebare pt domniile voastre .....de curand m=am despartit de aleasa inimii ...si din cearta in cearta ...am ajuns si am intrat p mail-ul ei ... ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei private claudiuene claudiuene Problema : Discutiile private din arhiva de messenger ale unei persoane au fost extrase de pe calculatorul de pe care au fost efectuate si folosite in ... (vezi toată discuția)
Citire mail Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . In timpul casatoriei cu fostul meu sot , acesta a rugat-o pe sora mea sa-i creeze o adresa de email deoarece el nu stia si nu stie sa navigheze pe ... (vezi toată discuția)