avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... termenul in care pot contesta o notificare de la firma ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

termenul in care pot contesta o notificare de la firma de asigurari

In urma unui accident auto in care nu au fost dubii asupra vinovatului pentru ca legea a pus la dispozitia "amiabila" si pentru a simplica totul (precizez ca cel vinovat are peste 60 de ani ) am mers la firma de asigurari sa facem constatarea amiabila. Inspectorul de daune a facut constatarea( poze masuratori) am completat amiabila, mi-a dat procesul verbal de constatare a daune si am dus masina la un service recomandat de ei. Procesul verbal mi-a fost dat in data de 14.Toate bune pana pe data de 22 cand primesc acasa o notificare prin care sunt anuntat de firma de asigurari ca isi rezerva dreptul legal de 3 luni sa faca investigatii potrivit art 36 alin 3 din Ordinul 14/2011.Acum intrebarea mea este ei mai sunt in termen sa imi faca aceasta notificare avand in vedere ca aceleasi art la alin 4 zice urmatoarele ''Asiguratorul RCA are obligatia sa comunice in scris asiguratului si pagubitului intentia de a desfasura investigatii privind producerea accidentului, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data avizarii daunei.''(avizarea daunei a fost in data de 14.11 si notificarea mi-a fost comunicata pe 22.11)
Va multumesc anticipat petru raspunsuri

Cel mai recent răspuns: marina06 , utilizator 15:00, 3 Decembrie 2012
In mod evident asiguratorul RCA a incalcat prevederile art. 36 alin. 4, din Ordinul CSA nr. 14/2011. Este foarte posibil ca aceste investigatii sa fie demarate doar pentru a tergiversa plata despagubirii si nu pentru ca ar exista vreo suspiciune de frauda.
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat sau sa formulati personal o adresa catre asigurator si o sesizare catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor
va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Compania de asigurari nu plateste daunele alinapopa2009 alinapopa2009 buna ziua am si eu o problema iesita din comun dupa parerea mea, in luna dec am avut un accident auto circuland pe un drum cu prioritate un destept din sens ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul rca poate desfasura investigatii in cazul in care politia a facut p.v.? Stef0n Stef0n Dupa aproape o luna de zile am fost instiintat de asigurator ca nu se poate da acceptul de plata decat dupa finalizarea verificarilor suplimentare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)