avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare en gross sau en detail
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare en gross sau en detail

Poate o S.C. sa vanda en gross sau endetail la persoane fizice?
Si daca nu va rog sa-mi spuneti legea sau ordonanta care reglementeaza acest fapt.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:14, 6 Februarie 2009
vanzarea en-detail se face dintr-o alta gestiune si de obicei pentru ca este abator printr-un chiosc cu gestiune separata. aici trebuie sa existe casa de marcat. documentul fiscal prin care se vinde persoanelor fizice fiind bonul fiscal de la casa de marcat. nu se poate vinde cu factura direct din unitatea de productie decat persoanelor juridice pe baza de factura emanand de la serviciul desfacere.
Va multumesc mult pentru raspuns si va rog sa ma ajutati cu legea care prevede acest lucru deoarece trebuie sa o prezint sefilor mei.
OUG nr. 28/ 1999, completata de ordonanta nr. 47 din 28 august 2007
eu am fabrica de textile unde am inregistrat la onrc si activitate de productie si de comert. Eu facturez produse si la persone fizice din gestiunea fabricii. Si am avut n controale. Intradevar prima data am avut inregistrata fabrica doar cu activitate de productie si la un control mi-au spus ca trebuie sa o inregistrez si cu activitate de comert en-gross pentru a vinde cu factura atat la pers juridice cat si la pers. fizice.
stoian_adriana2000 a scris:

eu am fabrica de textile unde am inregistrat la onrc si activitate de productie si de comert. Eu facturez produse si la persone fizice din gestiunea fabricii. Si am avut n controale. Intradevar prima data am avut inregistrata fabrica doar cu activitate de productie si la un control mi-au spus ca trebuie sa o inregistrez si cu activitate de comert en-gross pentru a vinde cu factura atat la pers juridice cat si la pers. fizice.

Dar va trebuie si casa de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu amanuntu si en-gross in aceasi locatie nico75 nico75 Buna ziua! Am avut control de la politia locala din oras, iar problema a fost ca vindem atat pe factura cat si pe bon fiscal din aceiasi locatie. Evidenta se ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat la vanzare cu ridicata adrycrys adrycrys Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o mica problema: suntem societate comerciala cu vanzarea cu ridicata (nu cu amanuntul) si dorim sa vindem si persoanelor ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat eduardcat eduardcat Buna ziua! Se da : SC care vinde produse catre clienti pers juridice, nu pers fizice - se fac si incasari prin POS Se cere : Este nevoie de casa de ... (vezi toată discuția)