avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dare de mita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dare de mita

Buna seara,am si eu o problema.Tatal meu impreuna cu un prieten au fost provocati de un politist pentru ai promite cai da niste bani si le-a facut un flagrant(21 nov) pentru care au primit mandat de 29 zile,saptamana trecuta au avut recurs si au fost respinsi.Luni domnul avocat depune cerere pt eliberare provizorie,cautiune...credeti ca au vreo sansa sa fie judecati in libertate sa fie acceptati pt cautiune,sau in caz ca vor fi respinsi au voie sa faca recurs?Mie cel mai frica imi e sa nu se prelungeasca mandatul si sa nu fie cu familia de sarbatori.Cand credeti ca s-ar judeca fondul?
E greu de spus.
Va decide instanta.
Sunt f mici sansele sa fie de sarbatori acasa.

ART. 160^9
Recursul împotriva încheierilor privind liberarea provizorie
Împotriva încheierii prin care s-a admis ori s-a respins cererea de liberare provizorie se poate face recurs de către învinuit sau inculpat ori de către procuror, la instanţa superioară.
Termenul de recurs este de 24 de ore şi curge de la pronunţare, pentru cei prezenţi, şi de la comunicare, pentru cei lipsă.
Dosarul va fi înaintat instanţei de recurs în termen de 24 de ore.
Recursul se judecă în termen de două zile.
#M50
Alineatul 5 *** Abrogat
#M36
Învinuitul sau inculpatul este adus la judecarea recursului. Participarea procurorului este obligatorie.
Instanţa se pronunţă în aceeaşi zi asupra admiterii sau respingerii recursului.
Recursul împotriva încheierii prin care s-a respins cererea de liberare provizorie nu este suspensiv de executare.
Dosarul se restituie în termen de 24 de ore de la soluţionarea recursului.
Dispoziţiile alineatelor precedente se aplică în mod corespunzător şi în cazul modificării sau ridicării controlului judiciar.
#M36
Daca ati reusi sa dovediti provocarea agentului de politie sansele ar spori insa este greu de dovedit asa ceva.
Ar trebui audiat chiar agentul provocator.

Despre ce suma este vorba si despre ce dosar penal?
Daca avocatul pe care l-ati angajat o sa faca dovada constrangerii psihice aveti sanse.
Marea problema este ca va trebui facuta aceasta dovada in dosarul de urmarire penala si politistul probabil ca va avea cunostinta despre ceea ce va avea sa declare.
Pe de alta parte, chiar daca ar declara adevarul nu ar fi mare lucru pentru el...
Singura problema ar fi ca nu cumva acesta sa se fi temut el de un flagrant si sa se fi facut organizarea unui flagrant din acest motiv...

Daca este vorba de agent provocator se ridica extrem de multe probleme chiar si cu privire la insasi vinovatia persoanei...arestate...
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
"cerere judiciara" Bya88 Bya88 Buna seara! Astazi fratele meu a avut recurs pe o prelungire de mandat,care a fost respins dar ni s-a spus ca poate depune in aceeasta seara o cerere ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza? alecsandraa8 alecsandraa8 Tatal meu impreuna cu un prieten de al lui este acuzat de dare de mita(250lei),nu exista dovezi ca sar fi dat bani,insa e o inregistrare cu promisiunea o sa ... (vezi toată discuția)