avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... de cand intra in vigoare NCPC???
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

de cand intra in vigoare NCPC???

Am reprezentat pe cineva intr-o cauza in luna octombrie si instanta nu m-a lasat sa pun concluzii cu privire la o exceptie procesuala pt. ca sunt mandatar neavocat

Eu stiu ca aceasta dispozitie este prevazuta in NCPC si din ce stiam eu acesta intra in vigoare in februarie 2013. Gresesc?

Nu mai zic ca instanta sustinea ca nu pot asista reclamantul fara procura, desi reclamantul era in sala si mi-a data prin declaratie verbala in fata instantei mandat.

Mersi
Care OUG? Ce numar are si unde a fost publicata?
De abia azi s-a aprobat amanarea intrarii in vigoare a NCPC pana la 15.02.2013... pana la ora asta nu exista publicat in M.Of. actul normativ de amanare a datei de intrare in vigoare a NCPC.
#-o
:help:

in intervalul 16 - 17 PM mi-au intrat pe e-mail 3 stiri: Guvernul amana... :Guvernul revine asupra anuntului initial...Guvernul a decis...

A! Si pana la M.Of... :dance3:

Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
romascanu, moderator
Buna ziua, sa presupunem ca Noul Cod intra in vigoare in februarie 2013 (1 sau 15).
Unui dosar care este deja pe rol i se va aplica Noul sau Vechiul Cod?
Sau cine face aceasta distinctie? Daca intentarii actiunii, data darii sentintei, sau ce alt element?
Art. 24. - Dispoziţiile legii noi de procedură se aplică numai proceselor şi executărilor silite începute după intrarea acesteia în vigoare.

Art. 25. - (1) Procesele în curs de judecată, precum şi executările silite începute sub legea
veche rămân supuse acelei legi.

Art. 27. - Hotărârile rămân supuse căilor de atac, motivelor şi termenelor prevăzute de legea sub care a început procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procurator? ContSters40598 ContSters40598 Este posibil un mandat dat de o terta persoana neruda unei persoane (nu avocat sau consilier, o persoana oarecare)pt a o reprezenta in instanta ca procurator, ... (vezi toată discuția)
Reprezentare cristina/BZ cristina/BZ Intr-un litigiu de munca ma poate reprezenta in fata judecatorului un membru al familiei, tatal care nu este calificat ca avocat? Cum si de unde pot obtine o ... (vezi toată discuția)
Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)