avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Procedura scrisoare de recomandare
Discuție deschisă în Traduceri

Procedura scrisoare de recomandare

Ptr ca si pana acum am primit raspunsurile dorite ma reintorc cu o intrebare legata de atestatul de traducator/interpret.Una dintre cerinte ptr dosar este acea scrisoare de recomandare. M-am hotarat sa o obtin de la unul din profesorii de la Fac.de Litere. Intrebarea mea este daca aceasta scris.de recom .trebuie sa aiba antetul facultatii sau este suficienta o scris de recomandare avand semnatura profesorului si stampila facultatii? Ultima varianta mi-ar fi desigur mai simpla ,insa sunt in cumpana daca procedand astfel nu fac o greseala.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex_KwD , utilizator 22:14, 27 Noiembrie 2013
buna mir1959,
o scrisoare de recomandare este practic o recunoastere a meritelor tale care te recomanda pentru un viitor post. o poti cere de la superiorul tau...dar iti recomand sa nu faci asta decat atunci cand esti sigura ca vei pleca(nu de alta dar s-ar putea sa-i dai idei.....:P). el scrie acolo ca esti un angajat exemplar,ca ai fost de mare folos firmei datorita calitatilor tale etc.(bineanteles totul intr-un limbaj mai academic :P).aceasta scrisoare este in general ceruta de firmele mari si nu compenseaza lipsa studiilor insa e un plus la orice interviu....unde poti insista pe competentele tale in domeniu datorate experientei si nu neaparat studiilor; in plus dovedeste capacitatile tale de comunicare,relationare cu superiorii de la fostul job, si implicit, de la viitorul (daca nu ai fi fost o pers. capabila nu ai fi obt. o astfel de scrisoare de recomandare).referitor la acea caracterizare de care spuneai la inceput, aceasta poate fi inclusa in scr. de recomandare, zic eu.
iti doresc mult succes!;)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
Aveti posibilitatea de a edita mesajul anterior, va rog sa nu postati mesaje consecutive. Multumesc!
ioana_dd24 a scris:

buna mir1959,
o scrisoare de recomandare este practic o recunoastere a meritelor tale care te recomanda pentru un viitor post. o poti cere de la superiorul tau...dar iti recomand sa nu faci asta decat atunci cand esti sigura ca vei pleca(nu de alta dar s-ar putea sa-i dai idei.....:P).

Nu se stie niciodata ce fel de idei dai superiorului ierarhic. Depinde de competenta lui si de gradul tau de profesionalism.
Daca user-ul are norocul sa aiba un sef competent, ar putea obtine mai mult cerand o recomandare, pasivitatea nu este intotdeauna cea mai buna alegere..
Buna ziua,
Poate cineva sa-mi spuna daca angajatorul este obligat prin lege sa -mi elibereze o scrisoare de recomandare?
Daca nu vrea sa-mi elibereze pot sa il actionez in justitie?
e o scrisoare de recomandare . e ca si cum ai recomanda un produs. nu ai cum sa il recomanzi daca nu iti place sau daca nu vrei.ci doar daca esti incantata de el. asa si cu angajatii. eu cred ca nici nu se pune problema actionarii in justitie. e ca si cum ai obliga legal pe cineva sa iti spuna ca te place. e absurd.

Alte discuții în legătură

Daca ai facultate pe alta specializare, dar ai facut liceul pedagogic esti incadrat la studii superioare la educatoare? silvana2020 silvana2020 Ma poate lamuri cineva daca absolventii de liceu pedagogic care fac o facultate care nu este de profil au nevoie de certificat de absolvire a programelor de ... (vezi toată discuția)
Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)
Absolvent studii superioare fara licenta Gaby A Gaby A Buna seara! Am o rugaminte. Poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare? Un absolvent de studii superioare, care nu a obtinut diploma de licenta, ... (vezi toată discuția)