avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO?

cum ajung la CEDO?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 17:59, 10 Decembrie 2012
multumesc
alecsandraa8 a scris:

este adevarat ca daca o sa fac o plangere la cedo,o sa mi se raspunda cam in 4 ani?



Stimat forumist,

a. În cazul în care cererea dvs va fi respinsă ca vădit inadmisibilă, răspunsul îl veți primi cam în 6 luni de la ultima comunicare cu CEDO - nu neapărat de la depunerea cererii.

b. În ceea ce privește durata procedurii în fața Curții Europene, precum am mai arătat, CEDO a adoptat un sistem de prioritizare a analizei cererilor, în funcție de anumite criterii.


1. cererile urgente, în special cele privitoare la existența riscului asupra vieții, sănătății, alte situații de acest fel privitoare la persoana aplicantului sau familiei sale, mai ales dacă este implicat un copil;

2. cererile care ridică probleme cu impact asupra eficienței Convenției - situații structurale, endemice pe care Curtea nu le-a examinat încă, proceduri-pilot sau cereri care pot ridica probleme cu impact major asupra sistemului de drept al unui Stat;

3. cereri având ca obiect violări ale Art. 2, 3, 4, 5.1, indiferent dacă sunt repetitive sau nu, și privesc amenințări ale integrității fizice, psihice, ori demnității umane;

4. cererile potențial întemeiate, fondate, bazate pe alte articole decât cele de mai sus;

5. cererile care ridică probleme deja analizate în hotărâri-pilot sau hotărâri reper - este vorba despre cazurile repetitive, numite și clone;

6. cererile în care sunt identificate potențiale probleme de admisibilitate;

7. cererile vădit inadmisibile.



Din punctul meu de vedere, multe din interpretările referitoare la modul și durata analizei CEDO nu sunt altceva decât legende și trebuie tratate ca atare.

Cu stimă.
avluca a scris:

Daca cererea este trimisa de avocat iti raspund mai repede .


?!
Nu stimat forumist,

calitatea de avocat nu are o legătură directă cu celerizarea soluționării cererii.

Totuși, în ceea ce privește scurgerea timpului, adevărul este că o aplicație bine redactată scutește mult timp, chiar dacă este inadmisibilă vădit, sau dimpotrivă.

Spun acest lucru, deoarece o mare contribuție la durata de analizare a cererii o are corespondența inutilă cu CEDO, mai precis, cu cât cererea este mai bine făcută, cu atât nu vor mai exista discuții și adrese inutile.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo dclaudiu dclaudiu Cat poate dura un proces CEDO? (vezi toată discuția)
De ce sunt asa de putine plangeri la cedo? xuser xuser De ce sunt asa de putine plangeri la CEDO impotriva Romaniei? Domnii magistrati fac abuzuri fara numar... se poate vedea acest lucru pur si simplu din presa ... (vezi toată discuția)
Durata proces cedo oancon oancon Care este termenul in care CEDO se pronunta in legatura cu admisibilitatea unei plangeri? (vezi toată discuția)