avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor....uzucapiune sau nu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor....uzucapiune sau nu ?

in 1988 cu chitanta de mana am luat o casa in buc , am locuit si locuim in casa , mutatie facuta impozit platit la zi ,apa gaze toate pe numele nostru , renovare , consolidare iar persoana cu care am facut chitanta a murit in 2008 iar anul acesta au aparut mostenitorii .......:O , riscam sa ne trezim in strada ?? multumesc !!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
gabryelaalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 00:50, 13 Aprilie 2013
singurul indiciu ca persoana cu care am facut chitanta nu era proprietar este ca am gasit pe portaljust dosarul cu succesiunea dar e din 2004 iar doamna a murit in 2008 si ea nu apare in dosar...........ea nu apare nicaieri dar din 2004 se judeca mostenitorii si nu s-au inteles nici acum , mai sunt 2 vecini care sustin ca ea nu a facut succesiune dar pe vorbe nu ma pot baza...... vecinii sunt in aceeasi situatie cu noi , a fost casa cu curte comuna dar ne-am separat fiecare avand numar in ci.....deci cred ca noi suntem problema ca nu se finalizeaza succesiunea ....probabil suntem trecuti toti vecinii la rol. ce sa mai cred....nu mai cred nimic..


Pentru a va evacua cineva, trebuie sa existe un titlu executoriu.O sa va aparati in procesul ce va fi initiat si in acelas timp puteti formula separat o actiune .
multumesc !
Parerea mea este ca ar trebui sa mergeti cu toate actele la avocat pentru o analiza concreta de caz, adica ceea ce se numeste consultatie juridica.
Mie nu imi pare ca ati avea sanse decat daca ar fi vorba de uzucapiunea de 30 de ani.
Se poate si cu jonctiunea posesiilor dar mai mult de atat nu se poate spune fara a se vedea actele.

De asemenea, trebuie vazute si actele in baza carora se solicita evacuarea.
Este in legatura directa cu ceea ce am scris in primul paragraf.

Este posibil ca executorul sa incerce sa va pacaleasca daca nu veti avea cunostiinta de ceea ce sa faceti cand acesta va veni sa va evacueze si daca ati avea noroc sa aveti dreptate din punct de vedere juridic, ceea ce nu se poate cunoste deloc fara analiza cazului.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mergeti la primarie si solicitati o copie dupa registrul agricol, la Directia taxe si impozite de unde solicitati o copie cu privire la titular si plata impozitelor locale. Cu aceste copii, apelati la un avocat si...succes in instanta

Alte discuții în legătură

Uzucapiune. Imparatul Imparatul B(sotul), casatorit cu A(sotia), primeste acuma 50 de ani prin testament de la parintii lui(lui B) o casa. Intre timp B moare, dar A se recasatoreste cu C(noul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori? leus leus Parinti decedati in urma cu 10 si respectiv un an .Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca fara titlu de proprietate.bună ziua! nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul ... RobuSanda RobuSanda Bună ziua! Nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul aferent , locuită în prezent de mama, care s-a căsătorit în 1956 cu tata( decedat în ... (vezi toată discuția)