avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat de Identitate auto pierdut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat de Identitate auto pierdut

Am plecat in data de 10.05.2015 din Romania spre Italia, in Ungaria dupa ce mi-am facut vigneta, am pus certificatul de identificare al masinii in buzunar, si ce-l mai probabil mi-a cazut pana am ajuns la masina, cert este ca l-am pierdut. #-o As vrea sa stiu daca sunt ceva modalitati sa imi fac alt certificat, fara ca sa fiu nevoit sa merg personal in Romania. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:36, 21 Mai 2015
Pentru obtinere duplicat dupa cartea de identitate auto este necesar sa solicitati
- cerere activitate R.A.R.
- solicitare eliberare document nou -cererea se va completa olograf de catre solicitant pe propria sa raspundere, va fi semnata in prezenţa angajatului R.A.R. care efectueaza prestaţia
- act de identitate detinator sau reprezentant;
-in situatia dvs,cand nu puteti sa faceti personal solicitarea este necesar actul de reprezentare =delegatie daca detinatorul este persoana juridica sau imputernicire/procura notariala dacă detinatorul este persoana fizica
Delegatia trebuie sa identifice reprezentantul detinatorului, sa particularizeze vehiculul prin numarul sau de identificare=seria de sasiu, sa specifice prestaţia solicitata =eliberare duplicat al cartii de identitate), sa poarte numar de inregistrare si sa fie semnata si stampilata de catre emitent.
- cerere de eliberare duplicat vizata de autoritatea de inmatriculare
- exemplar Monitor Oficial cu anunţul publicat pientru pierdere original carte de identitate
Cele două cereri si formularul necesar pentru publicare in Monitorul Oficial se obtin de la sediul unei reprezentante RAR.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod rutier edy_irinel edy_irinel am cumparat o motocicleta fara carte de identitate.ce fac? am contractul de vanzare cumparare,am talonu dar nu am cartea de identitate pt ca este ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera anton39 anton39 Buna ziua; Doresc sa schimb o parte din culoarea masinii si de acea doresc sa stiu in ce proportie trebuie sa pstrez culoarea trecuta in talonul masinii( exp; ... (vezi toată discuția)
act notarial motor GavrilaGD GavrilaGD Buna ziua, Sunt in situatia de schimba motorul pentru masina personala, din diferite motive am ajuns in situatia sa gasesc motor la persoana fizica care nu ... (vezi toată discuția)