avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... programare concedii de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

programare concedii de odihna

Buna ziua!
Trebuiesc intocmite programarile de concediu de odihna in aceasta perioada. As dori sa stiu daca in programare se trece doar numarul zilelor sau/si perioada de concediu; ex: ianuarie - 10 zile - 14-25ianuarie 2013?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 16 Mai 2013
Buna ziua,

Revin la intrebarea cu programarea, desi vad ca ati pus si alta intreabre la care vi s-a rapsuns.

In interpretarea mea asupra legii, nu se poate considera programare simpla reiterare a zilelor de concediu la care au dreptul angajatii, zile care sunt deja stabilite prin alte documente si a caror reamintire nu e neaparat necesara.

De asemenea, interpretarea art. 2 cred ca e \"se pot stabili perioade de minim 3 luni\" sau se poate opta pentru alte moduri de stabilire, cum ar fi stabilirea zilelor efective de concediu.

Am gasit si niste articole in care se vorbeste de obligativitatea programarii perioadelor ori zilelor.

De asemenea, stiu ca in sectorul bugetar se respecta cu strictete programarea concediului in anul anterior efectuarii efective, insa la particular am sesizat cazuri in care nu s-a respectat.

Daca doriti sa fiti 100% sigura probabil cel mai bine ar fi sa solicitati informatii de la ITM, doar acestia putand face o interpretare avizata a legii.

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
perioadă care nu poate fi mai mare de 3 luni.
148 (3)

eu din asta inteleg ca este vorba de o perioada de maxim 3 luni

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Intr-adevar, perioada este de maxim 3 luni in cazul programarilor individuale ale CO ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediu de odihna anual miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de acordarea concediului de odihna. Un angajat are dreptul la 23 zile de CO anual conform ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna valibucur1974 valibucur1974 angajatorul ma poate obliga sa imi iau concediu de odihna intr-o anumita perioada din an, in conditiile in care eu nu doresc? (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)