avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor cat trebuie sa platesc contabilul?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

cat trebuie sa platesc contabilul?

Buna ziua,
Situatia firmei mele este mai deosebita.este infiintata la 6 ian.2009 si va avea activitate doar in mai -iunie deoarece se ocupa cu organizarea cursurilor festive ale studentilor.Este un srl .cu asociat unic adica eu cu impozit pe profit si neplatitoare de tva.Am inteles din forum ca trebuie bilant chiar in trimestrele I-III-IV cand nu voi avea activitate.Intrebarea mea este pentru cate ore pe luna trebuie sa angajez eu contabilul tinand cont ca isi desfasoara activitatea doar cateva ore pe trimestru cand face bilantul .Si cat ar trebui sa-l platesc pe trimestru? sau pe luna?
multumesc mult.
Min.500 de lei, ce vis frumos, pentru o firma mica cu un minumum de activitate, atat platesc firmele mai maricele si li se pare mult.Dar imi place cum ganditi...
Asa este. Un contabil bun, care se respecta, nu isi evalueaza munca sub 500 ron pentru nimic in lume. Din pacate insa, putini sunt cei care isi mai pot permite luxul de a nu presta sub acest tarif, si si mai putini cei dispusi sa plateasca acest tarif. Cauzele sunt multiple si le putem discuta, desi cred ca majoritatea le cunosc.
realitatea este asta: un contabil ieftin este de cele mai multe ori de 3 ori mai scump decat unul platit corect
am vazut pana acum contabili cu staif, care dadeau rasol, contabili tipicari care nu mai vedeau padurea din cauza copacilor, contabili perfecti care se imprieteneau cu clientii si mergeau la gratare si la petreceri, contabili care lucrau pe gratis la anumite firme din varii motive, contabili cu o mare experienta cantonata insa in trecut, samd.Tariful nu este o masura a priceperii, am mai spus-o si o repet.Din punctul meu de vedere, este important nu cu cat iti evaluezi tu munca ci, cu cat iti este evaluata tie munca, de catre ceilalti si cum faci sa le oferi lor posibilitatea de a o percepe corect.Parafrazand un citat celebru a lui JFK, as spune:
Nu te intreba cat ai putea fi platit ci mai degraba intreaba-te cat poti fi platit pentru munca ta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
corbalb a scris:

un contabil ieftin este de cele mai multe ori de 3 ori mai scump decat unul platit corect


corect =D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2009
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un contabil pentru o firma noua. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am infiintat de curand o societate comerciala si este prima data cand fac acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la o firma care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Firma de contabilitate fifi58 fifi58 pentru deschiderea unei firme de contabilitate , este necesar ca administratorul firmei sa fie membru CECCAR ?? dar pentru PFA ?? (vezi toată discuția)