avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor cat trebuie sa platesc contabilul?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

cat trebuie sa platesc contabilul?

Buna ziua,
Situatia firmei mele este mai deosebita.este infiintata la 6 ian.2009 si va avea activitate doar in mai -iunie deoarece se ocupa cu organizarea cursurilor festive ale studentilor.Este un srl .cu asociat unic adica eu cu impozit pe profit si neplatitoare de tva.Am inteles din forum ca trebuie bilant chiar in trimestrele I-III-IV cand nu voi avea activitate.Intrebarea mea este pentru cate ore pe luna trebuie sa angajez eu contabilul tinand cont ca isi desfasoara activitatea doar cateva ore pe trimestru cand face bilantul .Si cat ar trebui sa-l platesc pe trimestru? sau pe luna?
multumesc mult.
"romania inedit" este numele adevarat sau numele de scena?
Daca sustineti aceste tarife si se vede ca vorbiti in necunostinta de cauza, stiti cu ce se mananca aceasta meserie???? Sau nu vreti decat sa provocati si sa tratati in zeflemea consultantii de pe acest forum???
Haideti sa avem putin bun simt si respect pentru cei inscrisi la aceasta sectiune "contabil".
Nu este corect cum procedati si nu inteleg unde vreti sa ajungeti???
Atata timp cat lucrati cu nume de scena si nu vreti sa va dati numele in clar, ar fi bine sa va retrageti politicos si sa va pastrati tarifele pentru serviciile personale si sa nu ni le mai impartasiti si noua,.... ca sa nu va facem concurenta neloiala. :thumbdown: :offtopic: :banned:
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
Ioana Constantin, Contabil
romania inedit a scris:

mai mult de 50 de lei lunar nu ar trebui sa platesti , si in banii astia ar fi incluse toate declaratiile , raportarile financiare si ce mai e nevoie


eu cred ca e totusi putin ... pe mine ma costa mai mult sa imi tin singura contabilitatea .....:sorry:
A explicat de ce ar costa atat , 50 lei /lunar incasati de la cineva care are activitate doar cateva luni pe an =600 lei /an .

Mi s-a parut foarte interesant faptul ca a plecat de la nevoile si posibilitatile clientului care desfasoara o astfel de activitate si nu de la propriile sale nevoi .

Acesta este un mod corect de abordare .
Daca ar fi pornit de la propriile sale nevoi probabil ca acea socitetate nici macar nu incasa cat ar fi trebuit sa plateasca contabilul.

O perceptie realista a lucrurilor nu inseamna o subevaluare a muncii de contabil , pe care desigur o cunoaste din moment ce activeaza in domeniu .
Nu mi-a lasat deloc impresia unui contabil care nu se repecta si nu ar cunoaste legea , mai ales ca informatia data cu privire la scaderea amenzilor a fostde folos si altor contabili care nu o cunosteau .
A descris ca procedura este mult simplificata pt o societate de acest tip .


In plus un contabil nu lucreaza doar pentru o singura firma , depune declaratii acolo unde este necesar pentru toate firmele la care lucreaza , nu face cheltuieli de transport doar pt un client .
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
Iael, utilizator
"Motivatia este ceea ce te face sa pornesti. Obisnuinta este ceea ce te face sa continui." (Jim Rohn)
:luck:
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
Ioana Constantin, Contabil
Sa inteleg ca dumneavoastra ca si patron, plecati de la nevoile clientului dumneavoastra, avand numai placerea de a avea o firma si nu de a face profit? Daca da, atunci sincer va spun ca va simpatizez ... =D>
Stimabile domn, cheltuielile pe care le face un contabil lunar sunt destul de insemnate: programul de contabilitate costa cateva zeci de milioane, angajatii firmei de contabilitate costa, sunt taxe care se platesc la stat, sunt taxe care se platesc la CECCAR, sunt cheltuieli cu imprimanta, calculatorul, hartia si celelalte consumabile, sunt cheltuieli cu combustibilul, utilitatile, etc. Ca sa nu mai evaluam timpul pe care il pierde un contabil pentru analiza legislatiei pe care trebuie sa o faca lunar si timpul care il pierde pe la usile institutiilor: administratie, ITM, sanatate, CAS, somaj ... Scadeti va rog din cei 50 de ron taxele care trebuiesc platite la stat si atunci va rog sa imi spuneti si mie, acel contabil cu ce anume mai ramane???
Ori daca dumneavoastra considerati ca munca unui contabil lunar valoreaza cat o procura pe care ti-o face un notar in 5 minute, atunci inseamna ca aceasta breasla a ajuns extrem de rau. Dar asta este vina exclusiva a colegilor de breasla care isi subevalueaza munca si capacitatile intelectuale. Sper ca intr-o buna zi tarifele orientative date ca referinta de CECCAR sa se aplice uniform si in aceasta breasla!!!

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un contabil pentru o firma noua. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am infiintat de curand o societate comerciala si este prima data cand fac acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la o firma care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Firma de contabilitate fifi58 fifi58 pentru deschiderea unei firme de contabilitate , este necesar ca administratorul firmei sa fie membru CECCAR ?? dar pentru PFA ?? (vezi toată discuția)