avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor cat trebuie sa platesc contabilul?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

cat trebuie sa platesc contabilul?

Buna ziua,
Situatia firmei mele este mai deosebita.este infiintata la 6 ian.2009 si va avea activitate doar in mai -iunie deoarece se ocupa cu organizarea cursurilor festive ale studentilor.Este un srl .cu asociat unic adica eu cu impozit pe profit si neplatitoare de tva.Am inteles din forum ca trebuie bilant chiar in trimestrele I-III-IV cand nu voi avea activitate.Intrebarea mea este pentru cate ore pe luna trebuie sa angajez eu contabilul tinand cont ca isi desfasoara activitatea doar cateva ore pe trimestru cand face bilantul .Si cat ar trebui sa-l platesc pe trimestru? sau pe luna?
multumesc mult.
Va asigur ca un contabil bun nu este intotdeauna cel care solicita cel mai mare salariu .
Exista contabili buni dar care nu jupoaie clientii , mai ales atunci cand e vorba de o firma mica .
De unde sa plateasca o societate mica si impozit forfetar si contabil cu 500 ron / lunar ?
raspuns concret:- platiti contabilul cu 2000 lei NET ...asa e corect
Orice firma de contabilitate va poate tine contabilitatea lunara pentru o valoare de minim 100 euro, in schimb v-ati gandit sa va faceti poate si contabil? astfel economisiti foarte multi bani. O zi frumoasa .
Va sfatuiesc sa faceti contract cu o firma de contabilitate sau un contabil care are PFA. Ei sunt de obicei mai ieftini (a se citi mai eficienti) decat cei angajati si aveti si o garantie a pregatirii lor prin faptul ca sunt contabili experti sau autorizati. Un pret minim pentru contabilitate poate incepe chiar de la 200 RON.

In cazul in care nu aveti angajati, un contabil angajat va aduce mai multa hartzogaraie in firma, prin faptul ca va trebui lunar sa intocmeasca si sa depuna o multime de declaratii privind salariatii (pentru el insusi adica). Practic isi va face singur de lucru si va pierde mai mult timp. De asemenea contributiile pe care va trebui sa i le platiti catre stat vor ridica pretul.

Oricum, alegeti cu grija si incercati sa intelegeti ce trebuie sa faca contabilul si sa-l verificati. Am preluat o multime de firme "duse in balarii" de contabili in care patronii si-au pus toata increderea.
La ce activitate ai dumneata mai mult de 50 de lei lunar nu ar trebui sa platesti , si in banii astia ar fi incluse toate declaratiile , raportarile financiare si ce mai e nevoie , iar ca bonus ati putea sa sunati 5 minute lunar intre orele 12-22 !

Sunt contabili care au pretentii exagerate , asa cum sunt si clienti care au pretentii exagerate .

Un economist poate fi angajat si cu 2 ore pe zi , si va semneaza si bilantul , dar nu are rost sa va mai incurcati in hartii !

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un contabil pentru o firma noua. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am infiintat de curand o societate comerciala si este prima data cand fac acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la o firma care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Firma de contabilitate fifi58 fifi58 pentru deschiderea unei firme de contabilitate , este necesar ca administratorul firmei sa fie membru CECCAR ?? dar pentru PFA ?? (vezi toată discuția)