avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Sunt insarcinata in 2 luni si lucrez de 4 luni dar si in februarie 2013 dau licenta la facultate. Dupa ce termin facultatea pot sa intru in somaj si dupa aceea sa iau concediul maternal? va rog cine poate sa ma ajute sa-mi raspunda la intrebare,va multumesc!:D
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:46, 16 Decembrie 2012
era bine daca ati fi avut acum 5 luni lucrate,astfel puteati iesi ok.
Spuneti-ne ce ati figurat in lunile iulie-august 2012. Studenta,somera...?
Daca lucreaza de 4 luni , inseamna ca este angajata din luna august .. nu avea cum sa fie somera ... ci studenta care cumula si aclitatea de salariat in perioada respectiva.

Da, puteti beneficia de somaj la terminarea facultatii numai daca indepliniti conditiile prevazute de Legea nr.76/2002.
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
poi trebuia sa termin facultatea anul trecut in vara dar am mai avut restante in toamna si le-am luat iar acum in februarie am licenta. in iulie -august ca sundenta cred ca am figurat da pe timpul facultatii am mai si lucrat la diferite firme. la aceasta firma din prezent lucrez de pe 15 august
1. Daca acum sunteti angajata cu contract individual de munca (CIM) veti putea beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. Pentru a va spune daca puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie sa spuneti data prezumata a nasterii copilului.

3. - Daca nasterea este, sa zicem, in iulie 2013 atunci cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt august 2013 - iulie 2013.
- Trebuie sa spuneti ce statut aveati sau veti avea in fiecare din aceste 12 luni (studenta la zi, salariata etc).

4. - Daca ati absolvit facultatea in 2011 nu mai puteti sa beneficiati de indemnizatie de somaj in 2012.
- Puteti sa intrebati si la Agentia de Somaj de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil lcojocaru lcojocaru Buna seara, As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie in cazul urmator: -am terminat facultatea in 2010 -in februarie 2012 am nascut -in iulie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala lauramateescu lauramateescu Buna ziua, sunt insarcinata in 39 saptamani, am 25 ani si sunt eleva la postliceala la cursuri de zi, scoala de stat. Data probabila a nasterii este 28 iunie ... (vezi toată discuția)