avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa imi fac singura carte de munca,pe care sa o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa imi fac singura carte de munca,pe care sa o platesc personal ?

Buna ziua, As dori sa stiu daca este posibil pentru o persoana fizica fara nici un venit (somaj, indemnizatii, pensii, etc.) sa plateasca toate cotizatiile aferente catre stat pentru a beneficia ulterior dupa o perioada de 12-18 luni de la inceperea cotizarii sa beneficieze de indemnizatia de mama.

Lucrez in strainatate (Marea Britanie), legal, cu contract de munca incheiat aici in Romania, dar acea perioada nu se ia in considerare. Nu am lucrat in Romania decat o zi si as dori sa platesc personal tot ce trebuie ca peste 1 an sau 2 sa am vechimea necesara pentru a primi indemnizatia de mama.

Este posibil acest lucru, voi primi indemnizatia de mama dupa ce cotizez aceasta perioada ?

Unde trebuie sa merg ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 19 Decembrie 2012
Nu se poate asa ceva ... plata contributiilor la bugetul de stst nu va ajuta la obtinerea indemnizatiei pentru CCC.

daca aveti c.i.m. atunci puteti beneficia de aceasta indemniztie chiar daca lucrati in M.B.
Am un contract de lucrator agricol sezonier, incheiat pe 6 luni si sunt obligata sa fac pauza 6 luni intre doua contracte,timp in care nu beneficiez de somaj deci nu pot beneficia nici de indemnizatia de mama, deoarece nu indeplinesc criteriul de 12 luni lucrate fara intrerupere.
Am lucrat anul acesta in perioada 28.05.2012-28.11.2012, am revenit in tara si incep un nou contract pe 02.05.2013, contract ce se va incheia in 02.11.2013.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
anca1988, utilizator
In aceste conditii va fi greu de indeplinit conditia de a beneficia de aceasta indemnizatie..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? beatrice18 beatrice18 Buna ziua,in 30 iulie imi expira contractul de munca fiind incheiat pe perioada determinata..Sunt insarcinata in 4 luni iar de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Ma incadrez pentru indemnizatie de somaj? retromusculo retromusculo Pot beneficia de indemnizatie pentru somaj daca indeplinesc aceste criterii: - sunt absolventa de masterat la zi in perioada 2010-2012; - am lucrat 3 luni ... (vezi toată discuția)