Buna Ziua! Sunt consilier vanzari la o firma de tamplarie pvc. Pe langa consilierea clientilor ,intocmesc si facturile , si chitantele aferente sumelor incasate de la clienti. Administratorul ma obliga ca dupa terminarea programului sa merg la banca si sa depun banii incasati in ziua respectiva. Plec seara cu sume mari de bani, merg cu mijloacele de transport in comun. A fost o situatie in care am pierdut o suma de bani si am fost nevoita sa achit in intregime acea suma. La fel se procedeaza si cu actele firmei , ma obliga sa le duc periodic la sediul fiemei ca sa nu mai piarda el timpul. Ce pot face pentru a scapa de aceasta raspundere?
@doinaj dorea o solutie legala pentru problema cu care se confrunta.Daca ar fi dorit sa isi depuna demisia,ar fi facut-o deja.As spune sa nu necajim omul,daca nu ii oferim solutia care sa il scoata din impas.Nici locuri de munca nu se gasesc pe toate drumurile...
Art.175 alin.1 C.mun. dispune ca, angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca. .. pe acest aspect, se poate sesiza ITM-ul.
p.s.
subiectul acestui topic nu este demisia sau legalitatea ori nelelgalitatea acesteaia ...
Nu intentionez sa intru intr-o disputa cu dumneavoastra,stiti perfect ce am vrut sa spun.Doamna stie clar care ii sunt atributiile,se simte doar in nesiguranta din cauza sumelor de bani pe care le are in grija si este incomod sa iti depasesti in mod frecvent programul de lucru.Stim cu totii ca demisia este legala si nici n-am sustinut ca nu ar fi.Se cerea o solutie care sa ii permita debarasarea de aceste sarcini si atat.
Si nu strigam unii la altii aici.Scrierea cu majuscule asta semnifica.
pentru ce sa sesizeze ITM ca angajatorul ii asigura TRANSPORTUL chair si in comun daca este mai ieftin fiscal si deductibil, unde scrie ca trebuie masina OBLIGATORIU, ii asigura transportul.Sunt firme care nu au masini si nu si permit conform balantei de verificare sa achizitioneze autoturism pentru asa ceva , si depinde si de distanta (eventual schimbati banca ) salariatul dispune de transport in comun, trebuie sa solicite decontarea .
ATENTIE! furtul nu l suporta salariatul, sunt riscurile firmei, EU in locul dvs. nu m as panica deloc.