avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii restante

Sotul meu nu a primit salariul de 6 luni si firma respectiva nici nu intentioneza sa plateasca, asteapta ca salariatii sa renunte la locul de munca si sa plece fara bani si fara a beneficia de ajutor de somaj. Vrem sa ne adresam instantei dar, nu stim ce sanse vom avea deoarece patronul dispune de bani si de sustinere politica. Vreau sa stiu daca pentru probleme legate de dreptul muncii se poate ajunge la C.E.D.O.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 19 Decembrie 2012
1. La CEDO nu se ajunge decat daca considerati ca vi s-au incalcat de catre statul roman drepturi prevazute in Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

2. Pentru neplta salariului puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C e d o gabriela8 gabriela8 In situatia in care sunt nemultumita de decizia Curtii de Apel in cazul unui litigiu de munca, exista vreo sansa ca o eventuala cerere a mea adresata CEDO sa ... (vezi toată discuția)
Art. 55 lit. b) din legea nr. 53/2003 Incetarea contractului individual de munca Art. 55. Contractul individual de munca poate inceta astfel: a) de drept; b) ca urmare a acordului partilor, la ... (vezi toată discuția)
Plingere la cedo dumibog dumibog in cazul neadmiterii unei exceptii de neconstitutionalitate de catre Curtea Constitutionala se poate face sau nu plingere la CEDO ? (vezi toată discuția)