avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... E legal?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

E legal?

Am adresat instantei o cerere de recurs prin email fara semnatura electronica,a fost inregistrata am fost citat. Pentru primul termen am trimis o cerere catre instanta referitoare la speta atasind si noi documente probatoare ,am cerut judecarea in lipsa ,cerere transmisa postal sub semnatura olograf.La citarea pentru primul termen instanta nu mi-a adus la cunostinta despre nesemnarea cererii transmise prin email.Acum partea adversa solicita prin intimpinare nulitatea recursului datorita acelei cereri .Se poate respinge recursul pentru asta? Mai am posibilitate la al treilea termen sa trimit acea cerere semnata olograf?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 7 Februarie 2009
monya a scris:

conf art.302 ind.1 din codul de procedura civila
(1) Cererea de recurs va cuprinde, sub sanctiunea nulitatii, urmatoarele mentiuni:
a) numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice, codul unic de inregistrare sau, dupa caz, codul fiscal si contul bancar. Daca recurentul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
..............


Prin Decizia nr. 176/2005, Curtea Constituţională admite excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 302 ind.1 alin. 1 lit. a) din Codul de procedură civilă, şi constată că textul de lege atacat este neconstituţional în ceea ce priveşte sancţionarea cu nulitate absolută a omisiunii de a se preciza în cuprinsul cererii de recurs "numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul unic de înregistrare sau, după caz, codul fiscal şi contul bancar", precum şi - dacă recurentul locuieşte în străinătate - "domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul". Decizia este definitivă şi general obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref; motivare recurs petrisor dumitru petrisor dumitru Buna ziua, In calitate de parat, asociatie de proprietari, doresc un model de recurs. termenul de 15 zile si sarbatorile nu ne permite sa angajam un ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor!!! recurs !!! rosu gheorghe rosu gheorghe Va rog foarte mult daca ma poate ajuta cineva urgent cu o formulare de recurs conflict de munca!!! (vezi toată discuția)
Recurs contencios administrativ radu_al radu_al Am avut un proces cu doua capete de cerere si unul a fost respins. Acum am posibilitatea de recurs în 15 zile si am doar o vaga idee despre cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)