avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrare pe post in administratia publica locala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrare pe post in administratia publica locala

Buna ziua,
In cazul in care am absolvit un colegiu de Administratie si Secretariat dupa care am continuat studiile, in sistem Bologna, la Facultatea de Administratie Publica din cadrul Universitatii din Bucuresti pot fi incadrat pe un post cu studii superioare sau numai pe un post pentru studii medii.
Cu studiile superioare de scurta durata ce fel de post pot ocupa; pentru a fi functionar public, inspector de specialitate - de exemplu - trebuie sa fi absolvit si un master?
Va multumesc anticipat,
Florin.
Cel mai recent răspuns: florynp , utilizator 13:05, 4 Ianuarie 2013
Daca v-ati continuat studiile in sistem Bologna ce ciclu ati absolvit , numai ciclu I sau ciclu I + ciclu II ?
freeelis a scris:

Daca v-ati continuat studiile in sistem Bologna ce ciclu ati absolvit , numai ciclu I sau ciclu I + ciclu II ?


Am absolvit Colegiul de Administratie si Secretariat cu o durata de 3 ani si am continuat la Administratie Publica pentru inca 2 ani deoarece 1 an a fost echivalat.
In acest caz, sunteti absolventa a ciclului I Bologna - studii universitare de licenta.

Pentru a fi functionar public conditiile sunt:
a) are cetãţenia românã şi domiciliul în România;
b) cunoaşte limba românã, scris şi vorbit;
c) are vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
d) are capacitate deplinã de exerciţiu;
e) are o stare de sãnãtate corespunzãtoare funcţiei publice pentru care candideazã, atestatã pe bazã de examen medical de specialitate;
f) îndeplineşte condiţiile de studii prevãzute de lege pentru funcţia publicã;
g) îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice;
h) nu a fost condamnatã pentru sãvârşirea unei infracţiuni contra umanitãţii, contra statului sau contra autoritãţii, de serviciu sau în legãturã cu serviciul, care împiedicã înfãptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni sãvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilã cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
i) nu a fost destituitã dintr-o funcţie publicã sau nu i-a încetat contractul individual de muncã pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
j) nu a desfãşurat activitate de poliţie politicã, astfel cum este definitã prin lege.
Va multumesc pentru informatiile acordate, dar am o nelamurire, cu acest nivel de studii pot fi incadrat pe un post cu studii superioare (inspector sau consilier, de exemplu), sau numai ca referent - studii medii? De exempu, pentru a ocupa un post de conducere este necesar un Master
Puteti fi angajat pe un post cu studii superioare (inspector sau consilier, de exemplu), cu astfel de studii ...

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa mihailivan mihailivan sunt functionar public incadrat in 2007 pe studii medii referent (nu au fost scoase la concurs posturi ptr studii superioare la acel concurs). am absolvit ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de licenta cu diploma cerute la posturi bugetare 9lucia 9lucia am terminat Facultatea de stiinte politice si administrative Babes-Bolyai, 3 ani la zi si mi-am luat licenta. Sunt interesata daca studiile mele sunt bune sau ... (vezi toată discuția)
Angajat vama  Buna,ce acte si ce fel de studii sunt necesare pentru a lucra in vama?Care ar fi domeniile in vama?Se poate lucra pe un post in vama doar cu diploma de opt ... (vezi toată discuția)