Programul de vizita este stabilit in functie de interesul copilului, insa se au in vedere si conditiile de la domiciliul unde urmeaza sa se faca vizitele- ancheta sociala la dvs acasa.
De ce nu faceti o actiune de reincredintare a copilului?Ambii parinti, chiar daca minorul a fost incredintat numai unuia, au dreptul si obligatia de a se implica la cresterea si educarea minorului. In conditiile in care mama nu va permite sa va implicati in viata copilului dvs, in luarea deciziilor pentru acesta, in conditiile in care mama a luat decizii proaste, iar ca urmare a tensiunii de pe urma divortului aceasta va interzice sa va vedeti copilulsi sa va implicati in aducatia acestuia, va sfatuiesc sa introduceti actiune de reincredintare.Vorbiti inainte si cu copilul dvs despre acest lucru.
Din pacate, o astfel de atitudine determina reactii pe masura...
Nu exista relatie destramata in care sa fie numai unul de vina... de principiu.
Asa incat, modul dv. razbunator nu numai ca nu va ajuta pe dv. sau pe fosta ori actuala, dar nu ajuta, mai ales, copilul.
Orice razboi, oricat de rece intre parintii pe care copilul ii iubeste egal, poate duce la reactii psihologice distructive pentru micut: de la ura fata de unul dintre parinti pana la lipsa de relayionare cand ajunge si el mai marisor... Iar regula devin rrlatiile disfunctionale pentru ca el asa a vazut ca model (parintii sunt model pentru toti copiii, oricat de rai ar fi ei).
Cat despre intrebarea dv., da, mama are dreptul sa va limiteze programul de vizitare asa cum si dv. ati avea acelasi drept daca acel copil v-ar fi incredintat.
Nu vreti sa stiti cati parinti incearca sa-si viziteze copilul la miezul noptii, mai ales in cazuri similare in care stresul relatiei dezamagitoare inca mai creeaza orgolii mute...
In rest, nu am inteles daca intrebarea era teoretica sau practica, daca va vedeti copilul ori daca acest lucru nu se intampla inca, daca aveti dosar pe rol sau din ce punct de vedere va intereseaza... Caci daca nu sunt la obiect in raspunsul meu eu pierd timp inutil, iar pe dv. nu va va ajuta nimic din cuvintele ce nu vi se aplica!
Imi pare rau pentru copilul dv., este extrem de importanta relatia cu ambii parinti, dar sper sa intelegeti si dv. ca este similar nevoie de o relatie de amicitie cu fosta pentru ca relatia dv. cu minorul sa nu-i faca mai mult rau decat bine...
Din pacate, sunt mult mai putini tatii care apeleaza la justitie si care merg pana in panzele albe... sau verzi!
Sper sa apreciati sfaturile de aici ca generice, caci nu stiu ce fel de om sunteti si sa nu le luati personal.
Mult succes si poate veniti cu detalii.
MAMA nu ar avea cum sa ingradeasca dreptul de vizita al tatalui daca termenii acestei vizite....perioada de timp, locul de vizita....ar fi omologate printr-o hotarare judecatoreasca.
daca ar exista o asemenea hotarare si mama tot s-ar opune ca tatal sa nu-si viziteze copilul , atunci ne aflam in fata infractiunii de nerespectare a unei hotarari judecatoresti, iar mamei trebuie sa i se faca plangere penala.
av. myra vasilescu