avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitie locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitie locuinta

Buna seara,
De trei ani locuies impreuna cu parintii mei(inainte locuiam la bloc dar tatal meu s-a imbolavit de cancer si a trebuit sa ne mutam cu ei). proprietarul locuintei este chiar tata. Doresc sa stiu care sunt etapele pentru a devenii proprietarii locuintei.Mentionez ca mai am o sora care sta in aceasi localitate cu noi

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:25, 6 Ianuarie 2013
Aveti mai multe variante:

1. Vanzare-cumparare: incheiati un contract de v-c la notar, platiti pretul (chiar si fictic, dar să aveti dovada platiri pretului) si taxele/onorariul notarial.
2. Donatie: Incheiati un contract de donatie cu scutire de raport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)
Donatie vs vanzare-cumparare vs contract de intretinere laur2012 laur2012 Buna ziua. Va rog spuneti-mi care din cele trei variante implica taxe / costuri / impozite / onorarii notariale mai mici, daca o mama doreste sa treaca ... (vezi toată discuția)
Proprietar de drept sau de fapt- diferenta alisia411 alisia411 In urma cu 20 de ani, parintii mei mi-au vandut locuinta pastrandu-si dreptul de abitatie viagera pana la sfarsitul vietii. In acte scrie ca eu am intrat in ... (vezi toată discuția)