avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Protectia consumatorilor - poseta comandata online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Protectia consumatorilor - poseta comandata online

Buna ziua, as dori un sfat legat de urmatoarele: in 19.12.2012. am comandat online o poseta, pe care am primit-o in 23.12; am constatat urmatoarele: poseta primita are alte culori decat modelul ales; este realizata grosolan; poseta nu este finalizata (are captuseala neincheiata si nu are intaritura); am dubii ca poseta este 100% piele naturala, asa cum scrie pe modelul prezentat.
Am telefonat furnizorului, semnalandu-i deficientele; am primit, telefonic si pe email, acceptul de a returna poseta, dar si un lung sir de insulte incredibile (sunt o persoana proasta, limitata, vulgara si de proasta factura, care nu stie sa aprecieze produsele lor; insultele au fost trimise pe e-mail!); mai mult, in 24.12, am fost pur si simplu hartuita cu telefoanele, ca nu cumva inainte de a returna poseta, sa o deteriorez.
Fata de cele de mai sus, am facut reclamatie la Comisariatul de protectia consumatorilor Bucuresti, pentru ca agentul economic furnizor este din Bucuresti.
Pana azi nu am primit nici un semn de la protectia consumatorilor, e adevarat insa ca nu a trecut termenul legal de 30 de zile.
Am insa o problema, asupra careia va rog sa ma sfatuiti: stiu ca termenul legal de returnare a produselor achizitionate on-line, este de 10 zile lucratoare, de la data primirii produsului; daca trimit furnizorului poseta, imi pot recupera banii, 390 ron, dar nu mai pot dovedi protectiei consumatorului deficientele posetei; daca astept sa fiu contactata de protectia consumatorului (am incercat in repetate randuri sa-i sun, dar intra doar robotul; le-am adresat intrebarea pe e-mail, nu am primit raspuns), sigur trece termenul celor 10 zile lucratoare.
Dat fiind si modul in care am fost tratata de furnizor, mi-e teama ca daca le trimit poseta, o vor deteriora ei, ca sa aiba motiv sa nu-mi returneze banii.
Ce sa fac in acesta situatie cu poseta, sa o trimit in termenul de 10 zile lucratoare la comisariatul pentru protectia consumatorilor Bucuresti, eu fiind din Timisoara, sau astept raspunsul comisariatului?
Multumesc, Rodica Militaru
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:21, 8 Ianuarie 2013
Multumesc pentru raspuns, este foarte utila precizarea legii /art; intrebarea la care doresc raspuns, este chiar cea citata de dvs: unde trimit poseta?
Daca o trimit furnizorului in termenul legal de 10 zile lucratoare, imi pot recupera banii, dar nu mai am produsul, ca sa i se poata constata deficientele;
Nu stiu daca e legal sa o trimit Comisariatului de protectia consumatorilor Bucuresti; in mod normal, cand se reclama deficiente la un produs, clientul se prezinta cu produsul la un comisariat; eu sunt din Timisoara, agentul economic din Bucuresti, drept care am facut reclamatie online la Bucuresti, dar nu ma pot prezenta personal cu poseta la Bucuresti, ca sa i se constate deficientele.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Rmilitaru, utilizator
:)
Am scris in primul raspuns, poseta o trimiteti comerciantului - care este dorinta dvs. cea mai mare? Sa va recuperati banii sau sa pedepsiti comerciantul? Ca din ce scrieti inteleg ca v-ar placea si una si alta, dar trebuie sa alegeti ce e mai important pentru dvs.

Puteti sesiza ANPC ca produsele vandute de firma X nu sunt conforme cu prezentarea de pe site, nu sunteti obligata sa aduceti si dovezi materiale. Spuneti ca in prezentare scrie ca sunt de piele - actele vor demonstra (sau nu) asta la eventualul control.
Nu va bazati pe ANPC pentru recuperarea banilor, profitati de legea care ii obliga pe comercianti ca in cel mult o luna sa va returneze banii.

Completare
Poate nu calculez bine, dar recitind primul mesaj am impresia ca ati iesit din termen...
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie telefon pe internet defect leontina 78 leontina 78 Buna ziua .Pe 5 decembrie 2012 am comandat pe internet un i-phone pe site-ul www.240.ro.Am primit telefonul cam in 7 zile si este defect.Ma tot chinui de ... (vezi toată discuția)
Taxe transport si penalitati in cazul denuntarii unilaterale danieljianu danieljianu Am cumparat niste produse de la un magazin online si am decis ulterior sa returnez produsele, pe baza O.G. 130/2000. Insa am o nelamurire: In articolul ... (vezi toată discuția)
Comerciantul refuza returnarea banilor sau schimbarea produsului ! gabi03 gabi03 Am dat o comanda pentru cumpararea unui stick de memorie de pe un site on-line ([b]mediadot[/b]). In foarte scurt timp, un operator m-a contactat si mi-a spus ... (vezi toată discuția)