avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului

Daca o mama are custodia copilului si scoate copilul din familia care a crescut timp de doi ani (bunicii au crescut-o). Ea in momentul de fata locuieste cu concubinul. Intrebarea este daca ea poate lasa copilul in grija concubinului (pe care copilul nici nu il stie) ? Ea fiind luata brusc si rupta total de mediul ei cunoscut. Se poate face ceva legal pentru a ajuta copilul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 17:29, 8 Ianuarie 2013
...NU se poate impune mamei obligatia de a lasa sau nu lasa copilul in ingrijirea unei/unor anumite/anumitor persoane. Poate lasa copilul in grija cui crede de cuvinta. Copilul "poate fi ajutat" din afara de catre terte persoane numai in situatia in care acesta se afla in stare de primejdie. Luarea de sub ocrotirea bunicilor nu pune in pericol dezvoltarea minorului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela copil ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Este vorba despre o bunica. Femeia si-a crescut nepoata de la cateva luni (acum are 7 ani), parintii ei (fiul si nora femeii) stand la bloc si ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minora Mary Ăgapie Mary Ăgapie Nepoata crescuta de mine de la 6luni___3,9luni mama refuza relația mea cu fata (vezi toată discuția)
Poate pleca mama in strainatate edi02 edi02 buna ziua as dori sa stiu daca in urma divortului mama poate pleca in strainatate la munca lasind copilul la bunici care au acelasi domiciliu cu ... (vezi toată discuția)