avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegarea in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegarea in strainatate

buna ziua

Am o nelamurire cu privire la durata actului aditional de delegare a angajatilor in strainatate pentru care se elibereaza si Formular A1.
De la ITM un inspector de munca mi-a spus ca durata delegarii este de 60 de zile calendaristice in 12luni, si se poate prelungi pentru perioade succesive cu maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului conform art 44 ali 1 Codul Muncii.
Inspectorul de la Casa de Pensii care mi-a eliberat pentru angajat formularul A1, mi-a precizat ca formularul A1 se elibereaza pe o perioada de maxim 24 luni (12+12), si ca perioada pe care cer pentru angajat formularul A1 este mai mare decat durata trecuta in actul aditional(60zile,cu prelungirii succesive) .Mi-a mai precizat ca in acest caz trebuie sa urmez indicatile date de Regulamentele CE987/2009 si CE833/2004 (art12,Reguli Speciale). Mi-a spus ca este posibil ca si in caz de control sa fie o probelema din cauza acestei discordante, si mi-a recomandat sa pun o perioada mai mare in actul aditional minim 3 luni sau maxim 12 luni.

Intrebarea mea concreta este durata din actul aditional sa fie conform
Codului Muncii cu durata de 60 de zile,cu prelungiri succesive semnate de angajat sau conform regulamentelor cu o perioada delimitata de 3 luni sau 12 luni(perioada pe care ar avea si formularul A1 valid)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 9 Ianuarie 2013
Formularul A1 nu se foloseste pentru delegare , ci pentru detasare.
Formularul A1 se foloseste pentru detasare. Detasarea ar presupune si suspendarea contractului individual de munca pe perioada acesteia si transmiterea in Revisal a suspendarii. Insa Formularul A1 presupune obligativitatea angajatorului de a plati salariatului detasat salariul si achitarea contributilor sociale si mentinerea contractelor individuale de munca active incheiate cu angajatul detasat pe perioada detasarii. (acestea sunt obligatile care le presupune Formularul A1)
Din aceasta cauza am si aceasta confuzie: Detasarea ar presupune suspendarea CIM-ului, delegarea nu ar presupune si apoi durata incheierii!
Detasarea nu presupune obligativitatea suspendarii c.i.m. ... nu este asa ceva prevazut in Codul muncii ... de aici pleaca confuzia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea salariatilor in strainatate - problema tinys tinys Buna tuturor, sunt intr-o mare dilema. #-o Din data de 2 ianuarie 2008 , firma la care lucrez (profil instalatii in constructii), si-a trimis o echipa de 4 ... (vezi toată discuția)
Detasarea angajatilor in strainatate elena picoiu elena picoiu Buna ziua. In ce conditii pot detasa angajatii in strainatate pentru finalizarea unui contract incheiat cu una dintre cele mai mari firme de constructii din ... (vezi toată discuția)
Obtinerea formularului a1 tirziucodreanuanca tirziucodreanuanca buna ziua!in legatura cu formularul A1....nu se poate fenta toata ceasta nebuneala?....in loc de detasare spunem ca sunt in delegatie...care este diferenta.?va ... (vezi toată discuția)