avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salarilor.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salarilor.

As vrea sa stiu daca pot sa castig un proces cu compania la care sunt inca angajat. Nu am mai fost platit(ca toti colegii mei) de mai bine de 13 luni consecutive. Acum conducerea companiei vrea sa desfinteze departamentul nostru si sa ne dea afara. As putea sa imi obtin salarile restante si o anumita despagubire? . Astept raspuns urgent. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 9 Ianuarie 2013
Neplata salariilor da posibilitatea salariatului de a solicita in instanta : plata acestora, precum si daune interese.

art.166 alin.4 C.mun. prevede : Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

art.171 C.mun. prevede:
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului
Partea proasta este k nu doar salarile nu au fost platite, nici diurnele pentru deplasarile externe si nici banii aferenti pentru munca depusa. In afara de salariul pe care nu l-am primit(minim pe economie), dar banii pt diurna si pt ora de munca nu sunt stipulati in contract asa ca nu pot lega decat de acel salariu obligatoriu pe care nu l-am primit. As putea gasi un avocat care sa accepte plata la sfarsitul procesului? Ce despagubiri as putea obtine? Compania este S.R.L. si in anul 2012 a avut un profit de 5.4 milioane euro.

Va multumesc.
Despre avocati nu ma pronunt daca gasiti sau nu in sensul dorit de dvs .. insa in drepturile salariale intra si acele drepturi la care ati facut dvs referinta mai sus.

Despagubirile nu cred ca se pot calcula in functie de profitul unei societati ... dvs puteti solicita orice suma, insa instanta de judecata va aprecia in cele din urma cuantumul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionarea in justitie a angajatorului pentru neplata salariilor irinavoicu irinavoicu Buna seara, Daca firma angajatoare nu a platit salariile de cateva luni, ce acte sunt necesare pentru a actiona in justitie. Este necesar sa se faca ... (vezi toată discuția)
Neplata diurnei din 2010 visanionut visanionut lucrez la o firma de constructii si din 2006 ne tot trimite prin toata tara pe diverse santiere si din 2010 nu am mai primit diurna. Intrebarea mea este pot ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor Cruelina Cruelina Buna ziua! Desi ni s-au retinut contributiile la stat, cu siguranta ele nu au fost virate din iunie 2012. Tot acelasi angajator nu ne-a platit salariile din ... (vezi toată discuția)