avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat?

Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord?
Patrick_ a scris:

:)
Domnule Muscalu, cu tot respectul, observ că încet, încet începeți să vă prindeți despre ce e vorba.
Deci e clar că acel comodatar nu își va deduce amortizarea acelui bun deoarece nu face parte din partimoniul lui.
Dar proprietarul poate să-și deducă amortizarea dacă a dat bunul în folosință gratuită altcuiva? Adică proprietarul înregistrează o cheltuială, iar terțul înregistrează un venit...
Credeți că ok din punctul de vedere al fiscului? (chiar nu cunosc legea fiscală dar mă gândesc că o ceva prevederi în legătură cu acest aspect)

Cred că toată lumea ar fi de acord ca acel proprietar, persoană juridică poate să închirieze bunul cu o chirie cel puțin egală cu amortizarea bunului (pentru a-și recupera aceasă cheltuială), în loc să încheie un contract de comodat, adică de folosință gratuită a aceluiași bun pe care îl amortizează.

D-le Patrik_, nu veţi prinde chestiunea, dacă sunteţi pe lângă ea!
1-Chestiunea era:
* dacă utilizatorul unui bun preluat în folisinţă prin contract de comodat, poate/are dreptul/ să cedeze folosinţa unui terţ?
iar nu,
* dacă poate ori nu dacă proprietarul bunului poate ori nu închiria bunul?
2-Este de observat că de la întrbarea D-lui "retromusculo" s-a ajuns la altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie tamplarie pvc cu geam termopan scorus69 scorus69 buna ziua am pus tamplarie pvc la un stand unde societatea are punct de lucru in urma unui contract decomodat. va rog sa mi spune ti in ce conturi ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ana-maria voicu ana-maria voicu buna seara!as dori si eu sa stiu daca in cazul unui contract de comodat in cazul unui imobil,comodatarul trebuie sa plateasca impozit??va multumesc (vezi toată discuția)