avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declaratie model 2 sau 3?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declaratie model 2 sau 3?

Buna ziua!
Am o nelamurire: vreau sa adaug la obiectul secundar de activitate codul 5210 Depozitari, si totodata sa o autorizez. Am inteles ca trebuie completata declaratia model 3, in care se trec si activitatile autorizate prin declaratie model 2 data anterior, doar ca nu mai gasesc nici copia de pe declaratie si nici certificatul constatator.
Este vreo problema daca nu trec toate activitatile din declaratia 2, ci doar cele care se desfasoara?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: fcamy , utilizator 15:07, 12 Februarie 2009
Un obiect de activitate existent nu trebuie re-autorizat, ar fi trebuit sa fie autorizat de la momentul introducerii sale. Orice activitate noua se si autorizeaza la momentul inregistrarii in registrul comertului.

Totusi nu inteleg care e legatura cu declaratia respectiva (fie model 2 fie 3). Declaratia se depune pentru sediu, nu pentru obiectul de activitate. Modelul variaza dupa cum societatea are sau nu activitate, si dupa cum sunt indeplinite sau nu conditiile de functionare. Nu exista o legatura directa cu modificarea obiectului de activitate, acest lucru neatragand si re-autorizarea sediului.
De fapt dumneavoastra faceti doar o cerere de mentiuni prin care va autorizati un nou obiect de activitate.
Pentru aceasta emiteti o hotarare a AGA prin care decideti introducerea obiectului de activitate si inregistrati activitatea respectiva la punctul de lucru/sediul unde se va desfasura activitatea.
Se completeaza declaratia 3. Trebuie sa aveti la dvs. hotararea de completare a obiectului secundar de activitate.
Cu hotararea, cu declaratia model 3, imputernicirea persoanei desemnate sa depuna actele se prezinta la ORC si le depune. Nu va trebuie niciun certificat constatator. Trebuie doar sa treceti in declaratie toate activitatile pe care le-ati declarat impreuna cu noua activitate, pentru care solicitati si autorizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare obiect de activitate bettyna bettyna Buna ziua, Sper ca poate cineva sa ma ajute Firma la care lucrez s-a hotarat sa completeze obiectul de activitate ( sa adauge cateva coduri caen dar care ... (vezi toată discuția)
Adaugare obiecte de activitate - acte necesare vasilemihaela23 vasilemihaela23 Doresc sa mai adaug un obiect de activitate secundar (un nou cod CAEN) la cele 50 de puncte de lucru deja infiintate ale societatii noastre si vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Autorizare obiect de activitate punct de lucru BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Imi poate spune cineva de ce documente am nevoie pentru a autoriza la onrc un cod caen pentru un punct de lucru al unei societati? precizez ca ... (vezi toată discuția)