avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator autorizat de Ministerul Justitei, pot ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator autorizat de Ministerul Justitei, pot profesa fara a fi inregistrat la Administratia Financiara ?

Sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Am stampila si autorizatia, insa nu am profesat pana acum. Intrebarea mea este daca pot presta servicii fara a fi remunerata si fara a fi inregistrata la Adm financiara. Mai concret, pot fi interpret in cazul unei cununii civile intre o persoana de origine romana si un marocan ? Este obligatoriu sa am un PFA ca sa pot face o astfel de interpretare ? In caz ca nu, se poate semna o declaratie cum ca nu solicit sa fiu platita ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 08:35, 18 Ianuarie 2013
Daca doriti sa incasati bani trebuie sa va inregistrati ca profesie libera la Administratia Finantelor Publice.
In acest caz se poate presta servicul de interpretariat in urmatoarele conditii:
- sa fiti cunostinta apropiata sau ruda cu una dintre parti iar celalata parte sa accepte
- sa vi se solicite serviciile de catre acestia
- sa aprobe primarul
- daca veti presta serviciul sa interpretati cu fidelitate ceea ce aveti de transmis.
Atentie: Consiliul Local are obligatia sa aleaga un traducator inscris in registrul traducatorilor de la tribunalul de pe raza localitatii/sectorului dar poate se fac si exceptii.
Pentru alte nelamuriri in ceea ce priveste activitatea traducatorului autorizat va recomand topicul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Multumesc frumos. Sper sa ii pot fi de folos prietenei mele.
Cu placere!
In conditiile in care veti fi dumneavoastra interpretul, se va incheia un Proces Verbal in care se va mentiona numele si calitatea dvs.
Nu are legatura cu subiectul dar as dori sa va atrag atentia ca Ministerul Justitiei comunica frecvent listele cu traducatorii autorizati catre Ministerul Finantelor in vederea verificarilor. Fac acest lucru pentru ca se presupune ca odata obtinuta autorizatia, fiecare va proceda la inregistrarea ca profesie liberala la Adminsitratia Financiara si la demararea activitatii ceea ce inseamna obtinerea de venituri si deci obligativitatea de plata a impozitului pe venit si a contributiilor la fondul de sanatate si de pensii.
Dupa aceasta prima experienta poate lecturati paginile topicului recomandat mai sus si aflati mai multe detalii.
L.C.
Pe scurt: daca ai autorizatie de la MJ si daca nu primesti bani - da poti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducãtor autorizat - înregistrare tardivã la tribunal paulapopescu paulapopescu Buna ziua. Sunt traducator autorizat din 2003 si nu sunt inregistrata la niciun tribunal, la data respectiva, dupa cat stiu eu, nu era necesar. Stiti cumva ... (vezi toată discuția)
Autorizare ca traducator lucageorge lucageorge Am autorizatie de la MJ care am obtinut-o pe baza certificatelor de traducator in domeniul juridic (reglementat de Legea 178/1997, cu modificarile si ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)