avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Proces verbal pentru sumele donate
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Proces verbal pentru sumele donate

Buna ziua,

Exista un model standard pentru procesele verbale incheiate pentru a consemna sumele donate in cadrul unor evenimente pentru activitatile ONG-urilor?

Daca nu, in aceste procese verbale trebuie trecuta doar suma totala donata sau numele donatorului+suma donata individual? Exista un numar minim de persoane care trebuie sa semneze procesul verbal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters264603 , utilizator 09:15, 15 Ianuarie 2013
Se incheie contract de donatie, nu proces verbal. Pentru sumele incasate cu numerar se taie chitanta.
Multumesc pentru raspuns. Dar ce se intampla in situatiile in care donatiile sunt de 5-10 lei, sume mici. Varianta chitantei imi pare ok, dar contractul, daca trebuie autentificat la notar, nu se mai justifica pentru sumele acestea, tariful pentru autentificare depasind suma donatiilor. Identic pentru sumele donate de persoane fizice direct in contul ONG-ului, pentru care nu se poate incheia contract de fiecare data, donatorii fiind din localitati diferite sau din afara tarii. Cum se gestioneaza aceste situatii?
Un contract de sponsorizare? Cred ca s-ar putea incheia. Si nu trebuie autentificat la notariat. Puteti avea un formular prestabilit ca format, pe care il incheiati in doua exemplare si in care treceti numele si prenumele persoanei fizice sau juridice, adresa, suma in cifre si litere si obiectul contractului.
Persoanele fizice pot face sponsorizari catre persoane juridice?

Si inca o intrebare referitor la donatiile anonime in bani efectuate de persoane fizice ca in situatia cutiilor plasate la fast food-uri in scopul strangerii de fonduri pentru diverse cauze - situatie in care nimeni nu taie chitanta si evident, nu se incheie contract. Care este regimul acestora?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatii catre ong LifeRider LifeRider Buna ziua, Din cate stiu, pentru donatiile in bani din partea persoanelor fizice este necesara incheierea unui contract. Imi puteti spune care este regimul ... (vezi toată discuția)
Documente întocmite de o asociație - donații ancadragan ancadragan Ce documente trebuie să întocmească o asociație (ONG) pentru sumele încasate de la persoane fizice/juridice, sume care vor fi ulterior donate? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)