avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Documente întocmite de o asociație - donații
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Documente întocmite de o asociație - donații

Ce documente trebuie să întocmească o asociație (ONG) pentru sumele încasate de la persoane fizice/juridice, sume care vor fi ulterior donate? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 13:11, 9 Decembrie 2014
Persoanele juridice va dau sponsorizari in numerar sau in produse, asa cum e trecut in contractul de sponsorizare. Banii ii poate vira in contul ong sau ii poate da reprezentantului ong si ii dati chitanta. La primirea de produse intocmiti proces verbal de predare primire si sa fiti atenti la termenul de valabilitate daca sunt produse alimentare (sa specificati asta in procesul verbal).
Pentru banii primiti de la persoane fizice dati chitanta pe care treceti si datele de identificare ale persoanei sau puteti primi banii si in contul ong.
george-neagu a scris:

Pentru banii primiti de la persoane fizice dati chitanta pe care treceti si datele de identificare ale persoanei sau puteti primi banii si in contul ong.


La sume mai mari ar fi bine sa se faca si un contract scris propriu-zis semnat de parti, nu doar chitanta... Iar peste 25.000 lei legea obliga la contract autentificat notarial de donatie. La sume mici e suficienta chitanta, pe care sa scrie in clar ca e donatie si eventual pentru ce anume daca donatorul vrea sa stabileasca o destiantie anume, poate insa sa lase utilizarea la vointa organizatiei beneficiare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Donatii catre ong LifeRider LifeRider Buna ziua, Din cate stiu, pentru donatiile in bani din partea persoanelor fizice este necesara incheierea unui contract. Imi puteti spune care este regimul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal pentru sumele donate ContSters264603 ContSters264603 Buna ziua, Exista un model standard pentru procesele verbale incheiate pentru a consemna sumele donate in cadrul unor evenimente pentru activitatile ... (vezi toată discuția)