avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Neplatitor sau platitor de TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Neplatitor sau platitor de TVA?

Buna,

Sunt nedumerita in privinta optiunii legate de TVA pentru SRL-d pe care urmeaza sa il infiintam. Imi puteti enumera avantaje, dezavantaje? Orice sfat e binevenit.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ririana , utilizator 12:46, 29 Martie 2013
Daca vindeti catre platitori de TVA, acestia sigur vor dori sa fiti si dvs. platitor de TVA ca sa poata sa deduca. Si eu vand catre persoane juridice, platitoare de TVA, dar ... ocazional. Parerea mea este ca daca faceti distributie curenta catre firme platitoare de TVA va trebui sa fiti si dvs platitor. Cum am spus mai sus, cel mai bine este sa puneti pe hartie un model ipotetic de vanzare ca platitor si ca neplatitor de TVA, pornind de la achizitia marfii pana la vanzarea acesteia. Si puteti sa faceti un model si in calitate de client, daca ati fi platitor de TVA si ati cumpara de la un furnizor neplatitor de TVA.
Am luat in calcul doar chestiuni de ordin practic, dar trebuie tinut cont si de plafonul de scutire de TVA, adica daca aveti cifra de afaceri prea mare ... nu mai puteti sa fiti neplatitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota contabila achizitie marfa miutaradu miutaradu am aprovizionat la magazin marfa de la un furnizor fiind neplatitor de tva(gestionarul nu a observat) am facut nota contabila 371=401 371=378 dupa ... (vezi toată discuția)
Srl platitor de tva sau neplatitor de tva BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Ce tip de firma(SRL, AF, PF) este mai bine de deschis pentru un un magazin alimentar Vreau sa deschid un magazin alimentar undeva la tara si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitare de tva MISKI MISKI Cum calculez pretul de vanzare(de raft) al unui produs daca firma este neplatitoare de tva? Daca se poate sa ma ajuta-ti va rog (vezi toată discuția)