avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prima casa-apartament executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

prima casa-apartament executare silita

Buna seara,
Va rog sa ma asistati in urmatoarea speta:
- sunt in faza de a semna un antecontract pentru achizitionarea unui apartament prin programul Prima Casa.
Vanzatorul a dobandit apartamentul in urma unei executari silite in mai 2012 ( cf spuselor lui exista actul de adjudecare si actul de intabulare ). Totodata apartamentul apare cu restante la intretinere de 3.300 ron, din care 600 ron sunt in sarcina actualului proprietar, diferenta de 2.700 ron fiind acum in sarcina fostului proprietar ( aceasta suma nu va fi platita de actualul proprietar/vanzator, intrucat asociatia de proprietari nu s-a inscris la masa credala la momentul cand apartamentul a fost executat silit. ( vanzatorul spune ca el trebuie sa plateasca doar 600 ron , restul e treaba asociatiei cum o recupereaza si ca eu ca cumparator nu sunt afectat , si ca nu trebuie sa le platesc eu. O alta problema ar fi legata de certificatul fiscal despre care vanzatorul mi-a spus ca el il obtine si ca este valabil de la momentul cand a cumparat el apartamentul respectiv luna mai. Nu stie daca mai sunt alte datorii istorice de la fostul proprietar care a fost executat silit.

Pot achizitiona acest apartament ? Dpdv juridic ce implicatii pot sa apara ulterior care sa ma afecteze dat fiind modul cum a fost el dobandit de vanzator ( prin licitatie - executare silita ).? Care ar fi riscurile ce ar putea sa apara pentru mine ca si cumparator date fiind cele de mai sus ?
Pot exista datorii istorice la Administratia financiara inainte de procedura de executare silita(luna mai)care sa ma afecteze pe mine?

Actul de adjudecare/procesul de executare silita poate fi contestat? Daca da, in cat timp ?

Va mutumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionica99 , utilizator 22:31, 21 Ianuarie 2013
In primul rand Certificatul fiscal va spune daca exista datorii sau nu. Insa avand in vedere ca impozitul I'l percepe statul acesta se indestuleaza primul adica din acel pret intai s au platit datoriile cate stat....in ce priveste datoriile la asociatia de proprietari poate ar fi bine sa mergeti si sa discutati cu presedintele asociatiei si sa vedeti care e situatia.
as vrea mai multe pareri / lamuriri in ceea priveste procedura de executare silita ... daca eu cumpar un apartament care a fost dobandit de actualul vanzator la licitatie in urma procedurii de executare silita care ar fi riscurile pentru mine ulterior ca si cumparator ?

multumesc anticipat
In urma licitatiei la care a fost declarat adjudecatar,cel care a dobandit dreptul de proprietate asupra imobilului trebuie sa intabuleze dreptul de proprietate.Eventualele persoane care pretind vreun drept asupra imobilului pot sa ceara anularea executarii in instanta intr-un termen de 3 ani de la data intabularii.Riscurile nu sunt foarte mari dar exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
Cine plateste datoriile apartamentului adjudecat la licitatie? scolceag scolceag Am achizitionat un apartament prin intermediul executorului judecatoresc. Apartamentul a apartinut unei persoane care nu a mai putut si nici nu a mai vrut ... (vezi toată discuția)
Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)