avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire

Am avut o relatie cu un barbat, de origine greaca, am decis sa inchei relatia si acum permanent ma hartuieste, imi trimite fel de fel de mesaje de amenintare, imi spune ca imi trimite poze prietenilor din lista, suna de n ori pe zi. Ma ameninta ca trimite persoanelor din localitate scrisori cu discutiile pe care le-am avut, ca trimite poze. Cat a fost relatia buna, am avut incredere in el, mi-am deschis sufletul si inima. As avea nevoie de un sfat, ce as putea face sa inceteze.Va multumesc.
simplu...

schimbi nr de telefon sau cumperi un smartphone si instralezi o aplicatia de blocare numere de telefon, inclusiv cele cu nr privat
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
stamatestefan, utilizator
ca sa ma intalnesc cu el, e greu, e in grecia. si tocmai asta vrea si el, sa ne vedem, inca mai spera la o relatie. dar dupa amenintari si santaj, deloc probabila o relatie in continuare. iar cu nr de tel, l-am blocat ,l-am trecut in lista neagra si nu mai poate suna.

l-am amenintat si eu ca fac plangere la politie si vad ca s-a mai linisitit. sper sa dureze linistea.....:D
Gabriela Mihai, Avocat
lungus a scris:

Am avut o relatie cu un barbat, de origine greaca, am decis sa inchei relatia si acum permanent ma hartuieste, imi trimite fel de fel de mesaje de amenintare, imi spune ca imi trimite poze prietenilor din lista, suna de n ori pe zi. Ma ameninta ca trimite persoanelor din localitate scrisori cu discutiile pe care le-am avut, ca trimite poze. Cat a fost relatia buna, am avut incredere in el, mi-am deschis sufletul si inima. As avea nevoie de un sfat, ce as putea face sa inceteze.Va multumesc.

din cate inteleg eu problema pe care o ai e Ma ameninta ca trimite persoanelor din localitate scrisori cu discutiile pe care le-am avut, ca trimite poze., poate raspunsul la acesta problema vei gasi pe kudica.ro, eu unul nu cred ca se pune problema de amenintare, sau hartuire

INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTÃŢII PERSOANEI

Art. 193

Ameninţarea

Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiunisau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Cod penal actualizat prin:

Lege nr. 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi din 4 iulie 2006, Monitorul Oficial 601/2006;

Citiţi mai mult: [ link extern ]
e foarte bine ca s-a linitstit, dar nu adresati prea multe amenintari, lasati usor sa treaca..sa nu va treziti cu asa zisele poze publicate
lungus a scris:

ca sa ma intalnesc cu el, e greu, e in grecia. si tocmai asta vrea si el, sa ne vedem, inca mai spera la o relatie. dar dupa amenintari si santaj, deloc probabila o relatie in continuare. iar cu nr de tel, l-am blocat ,l-am trecut in lista neagra si nu mai poate suna.

l-am amenintat si eu ca fac plangere la politie si vad ca s-a mai linisitit. sper sa dureze linistea.....:D

nu exista amenintare cu legea!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu moartea care care Buna! Am si eu o problema. Mama mea a avut o relatie de cateva luni cu un tip(mentionez ca mama lucreaza inafara si astfel s-au cunoscut; el este de asemenea ... (vezi toată discuția)
Cineva are poze cu mine dezbracata. ajutor! Cristina94 Cristina94 Buna ziua. Desi imi este extrem de rusine de ceea ce va urma sa scriu aici, o voi face. Cineva, nu stiu cine, are poze cu mine dezbracata, care provin cel mai ... (vezi toată discuția)
Hartuire contra amenintare sandu-alex sandu-alex Buna ziua, Am niste intrebari despre un caz destul de complicat. Personal, am publicat intr-un loc public, sub un alias, o serie de afirmatii defaimatoare ... (vezi toată discuția)