avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Sa fii jurist ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Sa fii jurist ...

G. B. nu are studii juridice, iar potrivit propriului CV, depus la Parlamentul European, nu are nici măcar studii superioare. Latifundiarul din P.... a absolvit Liceul "Iuliu Maniu" din Bucureşti, în 1978. De altfel, ca să-şi mai umple biografia subţire, noul deputat a trecut la realizări "construirea a 320 de case pentru sinistraţii din localităţile Vadu Roşca, Arbore, Bucovina şi Rast (cca 10 milioane EUR); Donaţii pentru Patriarhia Română, Muntele Athos, mănăstiri şi diverse alte locaşuri de cult (peste 15 milioane EUR şi 2.300.000 USD); Sprijin financiar acordat persoanelor cu handicap pentru efectuarea de intervenţii chirurgicale (peste 2 milioane EUR); Donaţie UNICEF (250.000 EUR); Donaţii la zeci de orfelinate din România în valoare de câteva milioane EUR; Construcţie spital şi diverse alte acţiuni de binefacere".


Citatul este din ziarul "Romania Libera",datat 18.12.2012

Sunt de destui ani vietuitor pe pamantul acestei tari si viata trecea pe langa mine fara sa simt si rusinea ca o persoana fara studii sa devina devina membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor.
Ma simt jignit ca sunt contemporan cu astfel de persoane , cu astfel de
situatii ,cred eu nemaiintalnite in alte state de pe glob sau , poate , intalnite in statele bananiere.
Zecile de mii de juristi sau cati exista in Romania ar trebui sa isi manifeste , la randul lor , oprobriul sau macar ofensa fata de aceasta situatie sau sa isi declare public nulitatea actelor de studii ,ori macar sa solicite sa li se permita sa
presteze ,de altfel , onorabila activitate , de oierit.
Romani de toate categoriile , rusinati-va !

Cel mai recent răspuns: irinu , utilizator 09:05, 8 Februarie 2013
:duh: Corect, de fapt el va reprezenta vocea poporului din punct de vedere moral...:dance: .
Am trăit să vedem si așa ceva.
Bunicul meu spunea cândva ,,ai carte ai parte"
Oare nu s-a inselat?
Este aberant, într-adevăr, doar că în România, după cum bine ştim, este orice posibil.Dar ce spuneţi de faptul că există fdestui alţi parlamentari care nu au decât studii medii? O altă aberaţie.
Aceste lucruri ne ajută să ne dumirim de ce lucrurile merg pe dos în ţara aceasta. Dar putem face noi ceva? Nu ştiu dacă exprimarea indignării ne ajută prea mult.De aceea cred că tot noi, cei din afara politicului, putem face ca lucrurile să se schimbe, prin acţiunile noastre să contribuim la o imagine a României mai plăcută.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Din comisia respectiva mai fac parte: o chimista cu facultatea de drept terminata in 2010, un alt domn care a terminat in 2007 aceeasi facultate de profil, un inginer cu experienta de vanzari in companii mari romanesti sau multinationale, un fost profesor de matematica care a mai terminat ASE-ul in 2006 si Facultatea de drept in 2010, un domn care in mandatul sau de deputat 2008-2012, a luat cuvantul de 5 ori in cei 4 ani (reprezentant al unei minoritati) cu experienta de 34 de ani in transporturi si cu facultatea de drept terminata in 2000, o alta doamna fost reporter si profesor suplinitor cu studii juridice terminate in 2004, un fost tehnician auto cu studii cu liceul de constructii terminat in 1979, dar cu facultatea de management in 2004 si o doamna de 31 de ani care pare (cel putin din CV) ca are mai multa experienta pe partea juridica, decat multi din membrii comisiei.
Pe langa acestia mai avem un fost judecator, 2 notari si inca 4-5 cu experienta "palpabila" in stiinte juridice....deci din 27 de membri, bine ca macar acesti cativa, nu se uita ca si "curca la raze" pe propunerile legislative.

Fata de GB care a anuntat ca isi va dona venitul salarial pe toata perioada mandatului, este interesant de retinut cum o doamna cu functie in comisia juridica, are declaratii de avere din care reiese cum de la un an la altul, s-a imbogatit cu nu mai putin de 12 apartamente, cica in urma partajului cu fostul sot.

Dar de ce sa ne miram? Am avut si avem peste tot, oameni pusi politic, in anumite functii: profesor de istorie la transporturi feroviare, teologi in cultura, profesori de sport in turism, ingineri constructori in afaceri europene, ofiter maritim in privatizare, etc.

La cum se fura in statul acesta...jaf pe fata la "drumul mare", se "moare" cu dreptatea in mana in instante (suntem pe locul 3 la condamnari CEDO), spitalele par ca au contract cu firmele de pompe funebre, iar romanul este impovarat de taxe si iarasi taxe...iar noi vorbim de studii superioare si competente? Helloooo.....traim in Romania, unde incompetenta si prostia sunt ridicate la rang de virtuti.

Inchei cu un fragment din Scrisoarea III

"O, te-admir, progenitura de origine romana!
Si acum priviti cu spaima fata noastra sceptic-rece,
Va mirati cum de minciuna astazi nu vi se mai trece?
Când vedem ca toti aceia care vorbe mari arunca
Numai banul îl vâneaza si câstigul fara munca,
Azi, când fraza lustruita nu ne poate însela,
Astazi altii sunt de vina, domnii mei, nu este-asa?
Prea v-ati aratat arama, sfâsiind aceasta tara,
Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara,
Prea v-ati batut joc de limba, de strabuni si obicei,
Ca sa nu s-arate-odata ce sunteti ? niste misei!
Da, câstigul fara munca, iata singura pornire;
Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire."

PS: nu am avut timp sa studiez lista deputatilor si a senatorilor, dar pun pariu ca exista 2-3 doar cu liceul terminat sau dosare penale...in fiecare mandat au existat, asa ca avem precedent...deci poate fi invocat ca uz stabilit/justificare.
Incercam sa fac un exercitiu de imaginatie si sa imi dau seama cum individul acesta , ajuns in aceasta comisie , evident , prin diverse "manopere", banuite a fi de un anume fel ,dar nedenumite de multi dintre noi , a examinat oameni care au ocupat ulterior posturi de ministri.
Cred ca un ministru care a terminat o facultate , cum este si normal intr-o "lume mai buna si mai dreapta" ar fi trebuit sa se ridice de la masa si sa refuze a-i fi puse intrebari de acest individ sau de alte persoane "neavenite" , ca sa fim "dragalasi" in exprimare.
Imi aduc aminte ca in legislatura anterioara , un parlamentar brasovean , care are orice alta meserie decat cea de jurist , ingaima pe posturile de televiziune tot felul de ineptii mai mult sau foarte putin juridice , astfel cum i se dicta de la "centru"
Omul , turnator iertat , ne dadea in vara care a trecut ,dar si mai devreme lectii de moralitate si cu alte ocazii arata ca el nu are alte venituri ,decat cele obtinute din aceasta activitate.
Se pare ca pe la unii a fost ,daca nu mai si este moda "gheiselor".
Totusi , vorba cuiva de acelasi "nivel" cu "lucratorul zootehnic" :

"Multi vede ,putini cunoaste" !

N.B.
Din nou observam ,cu mare regret si chiar cu suferinta ,cat de actual este in continuare marele Eminescu,
Cum ar fi reactionat astazi ar trebui sa se gandeasca unii dintre semenii nostri cu "capacitate" de decizie si "perfect cunoscatori" ai unor "operatii arimetice"

Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Honorius prigoana... deputat?! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Politica romaneasca ne arata clar un lucru: CA TINE! Ce anume tine? Pai tine orice! Cat timp tine ? La nesfasit! Sau nu?! Ce reprezentativitate ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Calitatea studiilor ContSters172400 ContSters172400 Am intalnit o tanara licentiata in stiinte administrative care era convinsa ca a terminat facultatea de drept administrativ si dorea sa se angajeze pe un post ... (vezi toată discuția)