avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Sa fii jurist ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Sa fii jurist ...

G. B. nu are studii juridice, iar potrivit propriului CV, depus la Parlamentul European, nu are nici măcar studii superioare. Latifundiarul din P.... a absolvit Liceul "Iuliu Maniu" din Bucureşti, în 1978. De altfel, ca să-şi mai umple biografia subţire, noul deputat a trecut la realizări "construirea a 320 de case pentru sinistraţii din localităţile Vadu Roşca, Arbore, Bucovina şi Rast (cca 10 milioane EUR); Donaţii pentru Patriarhia Română, Muntele Athos, mănăstiri şi diverse alte locaşuri de cult (peste 15 milioane EUR şi 2.300.000 USD); Sprijin financiar acordat persoanelor cu handicap pentru efectuarea de intervenţii chirurgicale (peste 2 milioane EUR); Donaţie UNICEF (250.000 EUR); Donaţii la zeci de orfelinate din România în valoare de câteva milioane EUR; Construcţie spital şi diverse alte acţiuni de binefacere".


Citatul este din ziarul "Romania Libera",datat 18.12.2012

Sunt de destui ani vietuitor pe pamantul acestei tari si viata trecea pe langa mine fara sa simt si rusinea ca o persoana fara studii sa devina devina membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor.
Ma simt jignit ca sunt contemporan cu astfel de persoane , cu astfel de
situatii ,cred eu nemaiintalnite in alte state de pe glob sau , poate , intalnite in statele bananiere.
Zecile de mii de juristi sau cati exista in Romania ar trebui sa isi manifeste , la randul lor , oprobriul sau macar ofensa fata de aceasta situatie sau sa isi declare public nulitatea actelor de studii ,ori macar sa solicite sa li se permita sa
presteze ,de altfel , onorabila activitate , de oierit.
Romani de toate categoriile , rusinati-va !

Cel mai recent răspuns: irinu , utilizator 09:05, 8 Februarie 2013
Motto: "Cum e turcu asa-i pistolu" - vorba populara

Unu. Nu stiu altii cum sunt dar eu, privind in jur, nu vad parlamente ori guverne dominate de prosti conducand multimi de cetateni romani inteligenti, corecti si insetati de dreptate ci doar guverne si parlamente in ton cu marea masa de oameni care traiesc dupa formula "ma descurc, m'catzash", asculta manele, urla ca la terasa, isi bat nevestele si copiii si se bat intre ei cu topoarele, arunca gunoaie in albiile raurilor, scuipa pe jos, se cotesc si se lupta ca chiorii ca sa atinga moastele vreunuia declarat sfant, nu isi trimit copii la scoala (ca n-am bani, m'catzash") etc.
Doi. Pretentia de a avea parlamentari, ministri ori judecatori, procurori sau avocati bine educati, inteligenti, cultivati si drepti, care sa fie extrasi intr-un mod miraculos din marea masa de semianalfabeti care citesc pe litere, cred ca lumea a fost facuta in 6 zile de un batran cu barba si ca mai demult exista un sarpe vorbitor si abia reusesc sa promoveze examene modeste mi se pare ABSOLUT nerealista.
Trei. Am citit undeva (am o memorie groaznica) ca exista psihologi (astia sunt ceva nedefinit, intermediar intre popi, medici de tara si avocati specializati in divorturi) care sustin ca exista mai multe tipuri de inteligenta. Din cate imi aduc aminte sunt enumerate vreo 9 feluri de inteligenta. Ei bine, doar n-or fi 9 feluri de a fi destept si numa' unul in care poti fi prost, nu-i asa? Trebuie ca sunt mai multe feluri de prostie iar persoana in discutie sufera numai de unele din ele, nu de toate. Astfel, eu nu m-as contrazice cu el in cateva privinte, exempli gratia, cu privire la afaceri pentru ca la afaceri (majoritatea ilegale, desigur, dar hotul neprins ... ) se pricepe categoric mult mai bine decat ma pricep eu.
Patru. E xenofob? Este. E misogin? Oliooo muicaaaa! E antisemit? Schlemiel momtzer! Uraste tiganii pentru ca-s tigani? E dilo rau de tot! E grobian, marlan, si cand se infurie pare un maimutoi retardat mintal dar este imbracat intotdeauna cu un bun gust absolut impecabil. Si mai este si trimisul nostru, al tuturor cetatenilor romani, in Parlamentul European alaturi de un alt antisemit misogin (acesta in ciuda banilor se imbraca ca un papitzoi) si de dovada vie ca o pitzipoanca tunata poate ajunge oriunde daca are pe cine trebuie in spatele ei. Asa, ca mostra, sa vada si coana Ioropa ce fel de fii si fiice (iaca mi-am calcat pe inima si am scris doi "i" unde se aude numai unul) are Romania sa le ofere pentru Parlament. Iar nu-mi aduc aminte cine zicea ca prostia nu este un handicap in politica.
Cinci. Faptul ca NU are studii juridice si ca NU este inca doctor in drept si nu preda dreptul afacerilor ori alta ramura de drept inventata ad-hoc la vreo universitate d carton este pentru mine cu totul imbucurator. E dovada faptului ca, in ciuda atator defecte si a pronuntatului retard educational de care sufera, are o urma de decenta si nu a vrut sa-si compromita imaginea prin plagierea grosolana a lucrarilor de licenta si doctorat si ca prefera sa dea bani cersetorilor decat celor care vand diplome.
Mare dreptate avea dar precum, bunicul spunea ''ai carte ai parte,, pestele de la cap se ...... .. iar noi avem acolo sus , ceva odios care face ca tot sa para un dezastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Honorius prigoana... deputat?! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Politica romaneasca ne arata clar un lucru: CA TINE! Ce anume tine? Pai tine orice! Cat timp tine ? La nesfasit! Sau nu?! Ce reprezentativitate ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Calitatea studiilor ContSters172400 ContSters172400 Am intalnit o tanara licentiata in stiinte administrative care era convinsa ca a terminat facultatea de drept administrativ si dorea sa se angajeze pe un post ... (vezi toată discuția)