Buna ziua
Acum zece ani am cumparat cu contract de vanzare -cumparare cu clauza de uzufruct viager apartamentul parintilor mei .Intre timp mama mea a decedat (acum 1 an)iar eu ma ocup de intretinerea tatalui meu care este grav bolnav.De intretinerea ambilor parinti m-am ocupat eu,de inmormantarea mamei m-am ocupat numai eu,de intretinerea tatalui ma ocup in continuare numai eu.Am o sora pe care nu o intereseaza absolut nimic privind intretinerea parintilor .Stiu ca dupa decesul tatalui meu , sora mea poate ataca contractul de v-c.Ce o sa pot face in acel moment pentru a castiga un eventual proces ce il va intenta sora mea.? Faptul ca m-am ocupat si ma ocup in continuare de intretinerea parintilor,respectiv a tatalui meu,(existand martori in acest sens) imi poate da castig de cauza intr-un eventual proces?
Dumneavoastra cititi ceea ce va scriem, sau nu? Daca va ajuta sau nu, asta depinde de ce suma ati primit dumneavoastra ca donatie, de ce suma actualizata cu rata inflatiei a primit sora, de ce alte bunuri vor mai fi in masa succesorala de impartit la momentul dezbaterii succesiunii. Fara date concrete nu vi se poate da un raspuns concret. Ne cerem scuze ca nu reusim sa va multumi pe deplin.:">
Eu citesc cea ce imi scrieti,numai ca dvs.(Brom)ati incurcat putin datele problemei.Eu nu am primit nici o donatie,eu am facut un contract de v-c cu parintii mei,iar sora mea a primit o suma de bani ca donatie cu scutire de raport,ceace inseamna ca respectiva suma NU intra in masa succesorala,deci nu va mai fi vorba de nici o actualizare a sumei cu rata inflatiei.(daca, considerati contractul de v-c ca un act de donatie,atunci aveti perfecta dreptate)
Se vede treaba ca nu ati inteles o buna parte din ce v-am spus eu si colegii pana acum. Contractul de vanzare cumparare cu rezerva dreptului de uzufruct facut intre parintii dumneavoastra si dumneavoastra este prezumat de lege ca fiind o donatie deghizata. De aici si faptul ca trebuie sa dovediti ca ati platit pretul real inscris in contractul respectiv. De aceea ii spus donatie, pentru ca luam posibilitatea cea mai grava pentru domenavoastra, si incercam sa va explic consecintele.