avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Care credeti ca vor fi taxele pentru eliberarea ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Care credeti ca vor fi taxele pentru eliberarea certificatului privind informarea asupra avantajelor medierii?

CREDETI CA VA FI TOTUSI GRATUIT ELIBERAREA RESPECTIVULUI CERTIFICAT?
Nu se va percepe nicio taxă dacă nu există un contract încheiat între mediator şi părţi.Dacă reclamantul acceptă să intre în procedura medierii, va putea încheia un contract de premediere ,iar mediatorul va efectua unele servicii care vor fi plătite.Altfel, simpla informare este gratuită, după cum este stipulat şi în lege , iar mediatorii nu pretind onorariu pentru acest lucru.
o sa ajungeti sa dati faliment intrucit nu cred ca mai mult de 20la suta dintre cei care vor veni la mediator vor semna vreun contract cu acesta pt mediere se cunoaste mentalitatea omului simplu care zice ca ce e gratis ingrasa ce ziceti?
intrati si vedeti pe internet onorarii mediatori si vetu obs ca se percepe taxa pt tehnoredactare computerizata proces verbal informare in majoritatea birourilor de mediatori si mediatori consacrati
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
@bendyx006, cum de sunteţi aşa de sigur? mediatorii sunt nişte profesionişti care vor fi apţi să convingă părţile că prin mediere nu-şi vor mai irosi atâta timp prin instanţe, nu vor mai cheltui atâţia bani, şi în plus, ambele părţi vor câştiga.Nicio parte nu va pierde, spre deosebire de procedura din instanţă, unde cineva pierde, iar altcineva câştigă.Acolo aşa este ,,jocul,, , aici părţile sunt puse să lupte ambele împotriva problemei, şi nu una împotriva alteia. ªi de aici , deznodământul va fi unul de tip win-win ;)
Desigur, românul are mentalitatea şi orgoliul celui care trebuie să câştige, să se lupte pe viaţă şi pe moarte, dar mentalitatea se mai poate şi schimba.
ªi nu uitaţi, nu toate cauzele pot merge la mediator , sunt o groază de acţiuni nepretabile medierii,astfel că instanţele nu vor fi niciodată cu adevărat degrevate.
1. Daca o luam strict din punct de vedere comercial: nu prea cred ca va ajunge cineva la faliment din cauza unei jumatati de coli A4 eliberata. Un top de 500 de coli A4 costa 15 lei, iar reincarcarea unui toner pentru imprimanta laser alb-negru este undeva la 60 lei si printezi 2000 de coli => te costa 30 de lei pentru 1000 de procese verbale eliberate!

2. Procesele verbale privind informarea, se elibereaza gratuit. V-am argumentat dand extras din lege.

3. Daca refuzati sa eliberati procesele verbale privind informarea: veti savarsi un abuz contra intereselor persoanei! Nu prea cred ca vreti sa va pierdeti timpul pe la procuratura ...
@perrushi, nu ştiu cui vă adresaţi la punctul 3, în rest sunt de acord cu dvs.
Am observat şi într-un alt topic , care în mod normal ar fi trebuit deschis în această secţiune, destinată exclisiv medierii, cum se tot încearcă acuze , nefundamentate ,la adresa mediatorilor,deşi , sub aparenţa nevinovăţiei cum că de fapt cu medierea şi procedura informării ar fi problema. Dar mediatorii sunt în afara acestor lucruri? persoane care nu au cele mai vagi noţiuni despre procedura medierii, discută despre comportamentul mediatorilor, despre calitatea lor profesională şi abilităţile lor, în sens negativ. Vreau să se ştie că aici, în această secţiune, dorim un limbaj civilizat şi discuţii pertinente şi constructive.:)

Alte discuții în legătură

Cat de gratuita este sedinta de informare asupra medierii? dyadina33 dyadina33 Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect: Art. 2, alin 1^1 din Legea 192/2006, spune ca „dovada participarii la sedinta de informare privind ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)