avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scoatere firme cu punct de lucru din apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scoatere firme cu punct de lucru din apartament

Locuiesc intr-un ap. de 2 camere la et. V. Deasupra este un ap. modificat care se situeaza pe suprafata a doua ap. de 2 camere. Proprietara ac. ap. l-a inchiriat unei firme de web design si hosting. Din decembrie anul trecut tot in ac. spatiu s-a mutat cea de-a doua firma care este provider de internet. Aceste firme nu au obtinut acordul vecinilor directi, nici a asociatiei, nici a presedinteleui si nici a comitetului executiv pentru schimbarea destinatiei. Patronii firmelor sunt de o nesimtire si obraznicie remarcabile. Nici macar nu au pus mocheta pe jos, astfel ca fiecare pas facut in ap. se aude.
Proprietara primeste dupa contract 100 euro pe luna iar restul chiriei i se inmaneaza direct de catre patroni.
Aceasta a fost rugata si intiintata oficial, ca nu suntem de acord cu functionarea firmelor in bloc. Functionarea acestor firme genereaza cheltuieli mai mari datorita traficului cu liftul, consumului electric, cu intretinerea casei scarilor etc. De asemenea si-au montat antene si un paienjenis de cabluri afectand partea comuna a blocului. Baietii tineri, studenti care lucreaza la firme, noaptea sau in week-end isi aduc pipitele si fac chefuri, spre surprinderea chiar si a proprietarilor. Astfel, unii se imbogatesc iar ceilalti proprietari trebuie sa plateasca deteliorarile si cheltuielile marite aferente partilor comune.
De ce li se permite acestor oameni, sa transforme apartamentele care sunt locuinte in sedii de firme ? Proprietarilor care nu locuiesc in bloc si doresc doar sa faca bani, pur si simplu nu le pasa !!! Daca si ceilalti proprietari care au ap. inchiriate vor proceda la fel, unde se va ajunge ???? Credeti ca este normal ca la aceeasi scara de bloc sa existe si firme si locuinte ??? Mentionez ca in bloc la parter sunt spatii comerciale libere dar, nu vor sa se mute acolo firmele !!!
Le convine sa functioneze in ap. deorece cheltuielile le platesc ca persoana fizica si nu juridica !!!! Chitantele pentru consumuri emise de asociatie se intocmesc pe numele proprietarei ap. conform reglementarilor in vigoare.

Nu exista nici o institutie in Romania care sa fie abilitata pentru a verifica unde si cum isi desfasoara activitatea aceste firme ? Mentionez ca primaria nu s-a implicat si a spus ca nu poate face nimic.

Va rog din suflet sa-mi spuneti ce si cum trebuie sa fac si mai ales unde sa ma adresez.

Cel mai recent răspuns: lauraa , utilizator 16:15, 26 Februarie 2009
Daca spatiul pe care l-ati inchiriat celor 10 muncitori zurbagii ar fi fost deasupra ap. dvs., cu siguranta ati fi luat deja masuri !!!! Incercati sa va ganditi cum ar fi sa traiti zilnic asa ... Stiti ce se spune: CE TIE NU-TI PLACE ALTUIA NU-I FACE !!!
Sunteti alt exemplu tipic al acelora pentru care doar banul conteaza...UNDE VA ESTE RESPECTUL PT. CEILALTI PROPRIETARI ? Asteptati sa fiti respectata???? Sper ca nu .. si culmea tot dvs. va lamentati !
Am scris cele de mai sus pentru ca sa vedeti cum gandesete o persoana direct afectata, respectiv acei pensionari care stau cu mana intinsa si in plus nu mai au nici liniste ... Ei nu au nici o vina pt. faptul ca dvs. "trebuie sa va acoperiti cheltuielile". Puteti face productie unde doriti. Nimeni nu spune sa nu lucrarti DAR ... exista un mare DAR....
Din partea mea, puteti inchiria cui doriti, atat timp cat chiriasii si dvs. respectati legile, regulile de convietuire in comun, statutul asociatiei de proprietari si regulile de comportare civilizata in imobil. Puteti face si sala de aerobic daca, nu deranjeaza pe nimeni zgomotul si numarul de persoane necunoscute care intra / iese dintr-un imobil.

Spun acest lucru deoare la noi pe scara blocului, au existat in 4 ani, 3 spargeri de apartamente.
Pe langa afluenta de persoane necunoscute care urcau, studentii de la firma coborau in oras, dupa mancare etc. si blocau usa de intrare ca sa nu se mai inchida. Le era lene sa raspunda colegilor la interfon si sa dechida usa blocului ....
Vedeti, apar tot felul de situatii la care poate nu va puteti gandi de la inceput... si care nici dvs. nu v-ar conveni cu siguranta...

Datorita faptului ca tot mai multa lume isi permite sa cumpere si sa intretina 2 ap. si mai multe, au aparut 2 probleme mari pentru proprietarii de locuinte care locuiesc in imobile: chiriasii care pot fi persoane fizice sau chirisii - persoane juridice.
Din experienta pot sa va spun ca, dupa gradul de civilizatie, cultura si simt civic pe care le poseda proprietarul apartamentului cam asa isi alege si chiriasii.
Din pacate, sunt putini aceia care atunci cand fac un contract sau o intelegere cu chiriasii impun conditii privind respectarea acelor legi scrise sau nescrise de convietuire in comun. Stiti de ce? Iata marele adevar : Nu lociuesc acolo !
Iar daca obtin pretul pe care il vor, nu-i mai intereseaza.

Sunt ap. inchiriate de ex. 1 student 1 camera si de fapt stau un nr. dublu de chriasi.
Sunt firme care declara 2,3 lucratori si isi mai aduc si prietenii, clientii, pipitele si dupa programul de lucru mai gazduiesc vreo persoana ca "saracul nu are unde sa stea ". Nu mai vreau sa intru in amanunte...
Dar, asa, incetul cu incetul nu se stie de unde apar consumurile mai mari.... pe scar / bloc.
Pentru ca daca esti un administrator bun, urmaresti consumurile / nr. de persoane. Si cand nu se mai portivesc incepi sa faci pe detectivul ... pt. ca nimanui nu-i convine sa plateasca pentru altul.
Pe de alta parte, exista si chiriasi care pleaca fara sa-si plateasca cheltuielile la zi, fac stricaciuni si se intampla ca tocmai ceilalti proprietari care locuiesc acolo sa ii opreasca ...

Acestea sunt riscurile pe care trebuie sa ni le asumam. Vedeti ? Bunavointa ar trebui sa existe din partea tuturor ! Iar proprietarii care inchiriaza sa nu se gandeasca doar la castigul banesc.

Insa, cred ca unele din ele ar putea fi eliminate daca contractul de inchiriere ar contine si legile si reglementarile pe care trebuie sa le respecte. Macar in cazul unde exista contract, chiar si declarat la finante pe o suma modica. Iar daca chirisul nu este in stare sa le respecte, proprietarul sa rezilieze contractul !!!

Un proprietar care inchiriaza ar trebui sa fie mult mai binevoitor si politicos, pentru ca de fapt el este in fiecare luna in culpa fata de stat (fata de fiecare cetatean al Romanieie) tocmai pt. ca nu-si declara corect veniturile provenite din contractele de inchiriere, ... NU?

De fapt, daca statul ar adopta relementari concrete in acest sens si ar institui un corp de control care sa verifice modul de aplicare al legilor, toate aceste divergente, nemultumiri din partea ambelor parti ar disparea in foarte mare masura...iar veniturile la stat ar creste ...!!!
mai vreau si eu un raspuns la o intrebare
si la mine in apartament are sediu o firma care imi plateste chirie si eu platesc la finante impozit.un vecin invidios vrea sa ma reclame de eu fac bani din chirie si ca imi trebuia acordul lui sa imi pun eu acolo chiriasi.
cine ce poate sa mi faca in acest sens cind el sunt sigura ca nu imi dadea semnatura pentru ca eu sa mi pun acolo chiriasi.
astept si eu rasuns:(
din cite cunosc, este cerut acordul vecinilor direct afectati la infiintarea unei firme care va avea sediul social in acel apartament. de asemenea, este cerut acest acord si pentru punctele de lucru ale unei firme. daca firma in cauza nu a declarat ca are ca punct de lucru apartamentul dvs, nu i-a fost necesar acest acord. aceste acorduri ale vecinilor sint cerute la registrul comertului.
NU AM CEREUT NICI UN ACORD LA VECINI CIND IAM LASAT PE AIA CU FIRMA LA MINE IN APARTAMENT.SIGUR VECINU AFURIST NU MI LAR FI DAT.

Alte discuții în legătură

Firma fara a obtine aprobarea asoc de proprietari doinailiescu doinailiescu Buna ziua As dori sa aflu ce masuri se pot lua impotriva unui proprietar sau a firmei careia acesta i-a inchiriat un apartament. Proprietarul nu locuieste in ... (vezi toată discuția)
Refuz de eliberare al acceptului de deshidere punct de lucru intr-un apartament Traian Simionescu Traian Simionescu Sunt proprietarul unui apartament de bloc.L-am inchiriat unei firme ce doreste sa deschida un punct de lucru in vederea desfasurarii de activitati de ... (vezi toată discuția)
Vecinii inchiriaza in regim hotelier fara acord Valeriu28 Valeriu28 Buna ziua, caut un sfat: vecinii de deasupra inchiriaza de 3 luni apartamentul in regim hotelier, fara acordul vecinilor directi sau al asociatiei, pe care din ... (vezi toată discuția)