avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... excludere consilier local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

excludere consilier local

Care este prevederea legislativa care stipuleaza ca acel consilier local ce este exclus din partid este exclus si din functia de consilier loca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 14 Februarie 2009
Ce se intampla totusi atunci cand Consilierul local contesta in instanta decizia de excludere din partid, ca fiind o masura abuziva.
Consider ca in acest caz trebuie de asteptat hoatrarea instantei de judecata. Daca se demonstreaza ca excluderea dein partid a fost abuziva, in mod normal, prin aceeasi hoatarare instanta se va pronunta si la mentinerea consilierului lucal in functie.
Romy a scris:

Ce se intampla totusi atunci cand Consilierul local contesta in instanta decizia de excludere din partid, ca fiind o masura abuziva.

Sunt cazuri in care Consiliul Local a votat impotriva, iar persoana respectiva a ramas consilier.
Consiliul Local va lua act de retragerea sprijinului politic si voteaza o hotarare prin care se constata incetarea de drept a mandatului de consilier local al acelei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea calitatii de consilier local ContSters67025 ContSters67025 Buna seara Fac parte dintr-un Consiliul Local (consilier local), din partea PNL. Acum cateva zile, partidul a hotarat excluderea mea din partid. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
In cazul excuderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? ionelpop ionelpop In cazul excluderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? Ce poate face Consiliul Local pentu a sprijini acesta ? (vezi toată discuția)
Pierderea calitãþii de consilier local clarias clarias Bună seara.Am şi eu o nelămurire-dacă unui consilier local i se retrage sprijinul politic de către partidul pe listele căruia a candidat(este exclus din ... (vezi toată discuția)