avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

va rog sa-mi spuneti daca pot solicita sa fiu asista de avocat pe parcursul cercetarii disciplinare ?
Nu scrie nicaieri asa ceva in nicio lege .. prin urmare, prezentarea salariatului la convocarea efectuata în vederea cercetarii disciplinare nu este o obligatie, ci un drept al salariatului.

Nimeni nu-l poate obliga pe salariat sa se prezinte la comisia de disciplina ..
se ius est obligatio ( a avea dreptul este o obligatie)
...nu ma refer din punct de vedere al principiilor de drept. Orice persoana are obligatia, macar minima, de a-si cunoaste drepturile si de a beneficia de ele.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
codulmuncii, utilizator
A avea dreptul nu este o obligatie .... cred ca confundati principiile de drept ...

:closedtopic:
In final au fost de acord sa merg cu avocat...

Va rog sa ma ajutati sa inteleg (nu am gasit clar) care este durata cercetarii disciplinare?

Pe perioada cercetarii am CIM suspendat...deci cit dureaza aceasta cercetare....30 zile/ 2 luni/ 6 luni?

Care este momentul de referinta de la care se calculeaza aceasta perioada?

Multumesc anticipat...
Nu exista un text de lege care sa prevada durata maxima a cercetarii disciplinare ... Codul muncii prevede :
art.252 (1) : Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
..

Alte discuții în legătură

Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)
Un drept transformat in obligatie roberto27 roberto27 Conform procedurilor interne si conform legii, un angajat [b]are dreptul[/b] sa fie asistat de reprezentantul angajatilor cand este cercetat disciplinar. Din ... (vezi toată discuția)
Nedepunere cerere de reluare activitate din concediu crestere copil marcelacisar marcelacisar Buna ziua, Am un caz de contract suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an, care a expirat de 2 luni , iar angajata nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)