avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

va rog sa-mi spuneti daca pot solicita sa fiu asista de avocat pe parcursul cercetarii disciplinare ?
" 6 luni de la savirsirea faptei" sau de la data constatrii ei de catre angajator ?
Termenul de 6 luni se calculeaza de la data savarsirii faptei.
vin iar sa solicit parerea dumneavoastra competenta.....si anume:
daca s-a terminat cercetarea disciplinara cu desfacere CIM disciplinar si pe deasupra se face si precizarea ca se vor demara demersurile pentru recuperarea prejudiciului cf art 254-259 Codul muncii...am citit articolele mentionate si nu inteleg clar suma care urmeaza a fi recuperata este cea aferenta a 5 salarii minime brute pe economie ? sau este vorba de suma totala ....
imi trebuie aceasta informatie ca sa pot sa iau o decizie fff importanta pentru mine

va multumesc anticipat
Recuperarea unui prejudiciu se poate face :
- prin incheierea unui acord in limita a 5 salarii minime pe economie - maxim 3750 lei

- printr-o actiune in instanta prin care sa se solicite instantei obligarea salariatului la plata prejudiciului creat ..
deci daca nu va fi un acord atunci va fi solicitare in instanta pentru recuperarea integrala a prejudiciului...nu mai exista 5 salarii ?

multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)
Un drept transformat in obligatie roberto27 roberto27 Conform procedurilor interne si conform legii, un angajat [b]are dreptul[/b] sa fie asistat de reprezentantul angajatilor cand este cercetat disciplinar. Din ... (vezi toată discuția)
Nedepunere cerere de reluare activitate din concediu crestere copil marcelacisar marcelacisar Buna ziua, Am un caz de contract suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an, care a expirat de 2 luni , iar angajata nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)