avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA pro-rata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

pro-rata

Am o societate platitoare de TVA cu prestari servicii resurse umana ,intocmire contracte munca, inregistrare revisal intocmire declaratii si servicii medicina muncii . Serviciile de medicina muncii sunt facturate catre societatea noastra fara TVA . Noi cum facturam mai departe cu sau fara TVA ? In situatia data se calculeaza pro-rata ?
Cel mai recent răspuns: Ida Zsuzsanna , utilizator 07:52, 30 Ianuarie 2013
Buna ziua,

In opinia mea, aceste servicii sunt servicii accesorii operatiunii de baza(servicii de resurse umane) potrivit punctului 18, alineatul 8 din Normele CF care precizeaza:
În sensul art. 137 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, orice cheltuieli accesorii efectuate de persoana care realizează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii se includ în baza de impozitare a taxei pe valoarea adăugată, chiar dacă fac obiectul unui contract separat. Cheltuielile accesorii nu reprezintă o tranzacţie separată, ci sunt parte componentă a livrării/prestării de care sunt legate, urmând aceleaşi reguli referitoare, printre altele, la locul livrării/prestării, cotele, scutirile ca şi livrarea/prestarea de care sunt legate. Furnizorul/Prestatorul nu poate aplica structura de comisionar prevăzută la pct. 19 alin. (4) pentru a refactura cheltuieli accesorii şi nici pentru a refactura cheltuieli cu impozite şi taxe conform prevederilor alin. (7).

Fata de cele de mai sus, consider ca veti factura cu TVA, serviciile de medicina a muncii.

Numai bine,
Multumesc mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare cheltuieli Claudia1986 Claudia1986 Buna, Am si eu o intrebare, cu privire la refacturarea cheltuielilor catre clienti. Am facut cheltuieli diverse (posta, diverse taxe) pentru un client pt ... (vezi toată discuția)
Factura dobanda partener intracomunitar b_mihaela b_mihaela Buna ziua. Un partener intracomunitar factureaza dobanda firmei din Romania . Dobanda este supusa taxarii inverse (4426=4427) ? Multumesc , Mihaela (vezi toată discuția)
Refacturarea unei taxe (obtinere aviz) contabildb contabildb Refacturarea unei taxe (obtinere aviz) facuta in numele beneficiarului unei lucrari este sau nu purtatoare de TVA, in ce baza legala? (vezi toată discuția)