Sunt casatorita cu sotul meu de 2 ani si impreuna avem un copil de un an.Am descoperit zilele trecute cateva acte de vanzare-cumparare in care sotul meu este cumparator a patru terenuri si apare ca fiind necasatorit.Noi ne-am casatorit in mai 2007,iar contractele cu pricina sunt semnate si autentificate la notariat in septembrie 2008.Eu habar nu am avut de aceste investitii, sotul meu fiind extrem de secretos in privinta finantelor proprii (chiar si casatorit cu mine tot considera ca banii castigati de el sunt doar ai lui).A mai fost fost casatorit in urma cu 10 ani, iar in urma divortului de prima sa sotie a fost foarte suparat in urma partajului.Probabil s-a gandit ca in urma unui eventual alt divort #-o nu ar trebui sa mai imparta bunurile achizitionate in timpul casatoriei noastre daca declara ca este necasatorit si poate ascunde de mine actele cu pricina.Urat...
Intrebarea mea este urmatoarea :ce pot face eu in acest caz ?In eventualitatea unui divort,fereasca D-zeu, eu ce pot face?!?!Nu mi-a trecut prin cap pana acum ca ne-am putea desparti, dar doar D-zeu stie ce este in capul lui daca recurge la asemenea magarii..Exceptand discutii deschise cu sotul meu in aceasta privinta...este refractar la tot ceea ce presupune venitul propriu.Am trecut cu vederea acest aspect si am incercat sa fim o familie fericita pana acum.Insa atunci cand esti prea bun este normal sa ajungi sa fii luat drept prost.Avem totusi un copil impreuna iar eu sunt sotia sa.
Art. 31
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;
b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune;
e) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiunii unuia dintre soti;
d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de investitii si inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnizatia de asigurare sau despagubirea pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.
Solicitaţi biroului de carte funciară menţionarea stării civile a proprietarului, depunînd copia legalizată a certificatului de căsătorie. Chiar dacă vor refuza, vor fi obligaţi să înscrie în CF încheierea de respingere a cererii, ceea ce deja ridică probleme la vînzare, cînd notarul va solicita extrasul. Apoi aveţi timp să reglementaţi problema.
Acum am verificat actele..este deja trecut doar sotul meu in CF-ul bunurilor..Deci,maine ,poimane daca vrea le vinde fara probleme?
De asemenea,va rog,dati-mi un sfat.Cum si unde pot verifica daca pe durata casatoriei noastre sotul meu nu a achizitionat de capul lui si alte bunuri,sub aceeiasi forma,declarand ca este necasatorit.
Am citit articolul 31 din codul familiei..Multumesc mult ptr promptitudine.Nu se aplica in cazul terenurilor cu pricina.Bunurile achizitionate nu se incadreaza in nici un paragraf din acest articol.
De asemenea, este intersant faptul ca d-na notar care a autentificat actele cu pricina are cunostinta de faptul ca sotul meu este casatorit legal cu mine,ea chiar cunoscandu-ma personal..Nu este ilegal faptul ca dumneaei a consimtit semnarea acelor acte? Nu intra inclusiv dumneai sub incidenta legii?
D-zeule in ce lume traim.#-o
Multumesc inca o data ptr ajutor.
Codul civil
ContSters96930
Este adevarat ca daca ma casatoresc acum,deci ma cunun cu prietenul care il am dupa noul cod civil daca ne despartim el are dreptul la apartamentul meu pe care ... (vezi toată discuția)