Buna seara. Va rog sa ma informati daca NCPC contine modificari in ceea ce priveste minorul in urma divortului.As dori sa stiu daca se prevede executarea silita a minorului in cazul in care acesta nu doreste sa mearga la parintele nerezident. Va multumesc frumos
1. consilierea psihologica in scoala se face in afara intervalului orar al elevului.
2. daca v-a fost incredintat dv. copilul, dv. trebuia sa formulati cerere in vederea consilierii
3. tatal poate fi chemat la consiliere, alaturi de copil, impreuna cu dv. si copilul sau separat.
4. psihologii scolari apartin de CJRAE, in caz ca doriti sa sesizati ...
Copilul are cursuri pana la ora 12,dar ramane cu clasa pana la ora 15...este o clasa cu program pana dupa-masa. Fiul meu era in clasa I-a cand i s-au facut consilierile si nu a realizat la primele 2 sedinte ca nu face parte din programa scolara. Mi-a povestit abia dupa cele 2 sedinte ca el este luat dupa ora 12 si in timp ce i se solicita sa deseneze ceva,este chestionat despre aspecte referitoare la persoana mea. Am sunat-o pe psiholoaga si am intrebat-o daca fiul meu este singurul care trebuie sa frecventeze aceste sedinte si a mintit afirmand ca face evaluarea tuturor copiiilor din clasa intaia. Am transmis apoi refuzul meu privind consiliera prin invatatoarea copilului,dar psiholoaga a devenit foarte agitata afirmand ca tatal are dreptul sa solicite acest lucru intrucat are aceleasi drepturi ca si mine.
Mentionez faptul ca autoritatea parinteasca este comuna,divortul a fost pronuntat cu un an in urma. Nu s-a stabilit insa un program de vizitare,psiholoaga afirmand in fisa de evaluare ca este vina mea ca nu am stabilit un "program de legaturi personale cu tatal copilului"
Tatal are dreptul sa depuna cerere, dar trebuie acordul dv. Psiholoaga ar trebui sa isi vada rostul, nu sa complice lucrurile.
Psiholoaga nu poate sa scrie concluzii referitoare la aspectele pe care le mentionati. Ea poate sa constate si sa relateze, nu sa emita opinii.
Ma deranjeaza in special faptul ca cele mentionate de ea sunt minciuni in proportie de 90%. Daca un strain se ia dupa spusele ei,atunci concluzioneaza faptul ca fiul meu este foarte dezechilibrat emotional si izolat.Ceea ce vrea stimata doamna sa sublinieze este faptul ca fiul meu este traumatizat datorita divortului si "dezinteresului" meu in ceea ce-l priveste. Concluziile referitoare la persoana mea sunt la fel de rautacioase intrucat afirma ca folosesc copilul ca si "moneda de schimb pt a beneficia de foloase financiare",ca tatal a insistat sa ne impacam dar eu nu am dorit deoare am o alta relatie,datorita careia imi neglijez copilul. Dar culmea este ca fostul sot mi-a marturisit la nervi ca el i-a dictat toate mizeriile din acea fisa pt ca si-a fixat un tel cu astasi mi-a spus ca d-na psiholog stie ca nu-i ramane datoare. Conversatia am inregistrat-o dar nu cred ca o pot folosi in instanta.
Buna seara,
Psiholoaga scolara n-are de unde sa stie ca vreti foloase materiale, ca tatal minoprului a incercat sa va impacati-doar nu v-a tinut lumanarea....
Puteti contesta in instanta acel act, fiindca un psiholg scolar, care a vorbit cu un copil de 8 ani, nu are de unde sti de impacare, de foloase materiale, de relatiile mamei, etc.
Executare silita
Alexiaradu
Executarea silita in cazul unui copil pentru ca nu vrea sa mearga in programul de vizita cu tatal este valabila si in cazul in care am facut sesizare la CEDO ... (vezi toată discuția)