avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am ramas descoperita o luna jumate pentru a doua ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am ramas descoperita o luna jumate pentru a doua indemnizatie copil

In momentul de fata beneficiez de indemnizatie crestere copil care se termina pe data de 16 mai 2013, iar eu urmez sa nasc pe data de 6 iulie 2013<data probabila, dar avand sarcina gemelara se poate naste si mai devreeme, chiar si cu o luna >. Am sunat la primarie si am intrebat ce ar trebuii sa fac, dak trebuie sa ma angajez pentru o luna sau pot intra direct in concediul medical, iar cei de la primarie au spus ca nu stiu ce sa imi spuna, ca ar trebuii sa mai intreb si la CASMB.
Intrebarea mea este ce ar trebuii sa fac, sa nu ma trezesc dupa nastere ca de fapt cei de la primarie mi-au dat informatii gresite, si nu mai pot beneficia de indemnizatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:35, 31 Ianuarie 2013
1. Cu cateva zile inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM incepand cu ziua urmatoare aceleia in care primul copil implineste 2 ani.

2. Cu aceeasui data prezentati si certificatul medical pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) pentru al doilea copil.

3. Dupa aceea, dupa terminarea concediului de maternitate, pentru a intra in CCC2, procedati asa cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

4. CASMB nu are nici o treaba cu indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz ... (vezi toată discuția)
Concediu postantal sau concediu pt cresterea copilului? eKa_2012 eKa_2012 Buna ziua! Sunt mamica unui bebelus de 1 an si jumatate si insarcinata in 6 luni cu cel de-al doilea copilas. Momentan ma aflu in concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)